Kiváló minősítést kapott a SPAR Regnum húsüzeme
Az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont sikerrel teljesítette az ISO 22000:2005 szabvány előírásait a megerősítő felülvizsgálat szerint. A tanúsítási folyamat végén kiemelték a SPAR húsüzeme tevékenységének magas színvonalát, a munkavállalók és a vezetők jeles szakmai felkészültségét és hozzáállását is.
A kiskereskedelmi lánc saját húsüzeme, a bicskei logisztikai központ területén működő Regnum Húsüzem és Oktatóközpont az ország egyik legmodernebb technológiával működő húsfeldolgozó egysége. Az üzem látja el friss és minőségi saját márkás húsárukkal és húskészítményekkel, illetve sajtokkal a SPAR összes, több mint ötszáz üzletét. A vállalat olyan magyarországi beszállítókkal dolgozik együtt, amelyek nemcsak az alapanyag minőségében, hanem a nyomon követhetőségben, a szállítási színvonalban is maximálisan megfelelnek a SPAR Magyarország szigorú követelményeinek.
„Az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont működésének köszönhetően a kiváló minőségű friss hús és a SPAR neve szorosan összefonódott. Ennek alapja az indulás óta folyamatos szigorú ellenőrzés és a kifogástalan beszállítói háttér. Húsüzemünk minőségirányítási rendszere 2010 óta az ISO 22000:2005 szabvány szerint tanúsított. Az ebben az évben május közepén végzett, úgynevezett felügyeleti auditálást – mint a korábbi esztendőkben – húsüzemünk sikerrel teljesítette. A szabvány egyik legfontosabb szempontja a vásárlói elégedettség. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy a Regnum Húsüzem újra kiváló osztályzást nyert a minősítő folyamatban” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
A húsüzem a jelenlegi minőségtanúsítványt 2017-ben kapta, 2020. április 16-i érvényességi hatállyal. A tanúsítványt három évente megújító auditon kell megvédeni, ismételten megszerezni. Az igazolást a köztes időben, évenkénti gyakorisággal sorra kerülő felügyeleti auditálások során kell megerősíteni, amelyek éppen úgy teljes körűek és kiterjednek mind az üzemi ellenőrzésre, mind a dokumentáció felülvizsgálatára, mint a három évenkénti megújító audit. Az eljárást minden esetben független auditor folytatja, mely során a szabványban rögzítettek teljesülését ellenőrzi. Az auditálást a Quality Austria végezte.
A német nyelvű, kétnapos megerősítő minősítő vizsgálat 2019. május 14-15-én történt, amelyet az üzem eredményesen zárt. Az értékelő megbeszélésen az auditor elismerősen nyilatkozott a húsüzemről, az ott folyó tevékenység magas színvonaláról és a kiválóan működtetett, naprakészen vezetett dokumentációról, illetve a vezetők és a munkavállalók jeles szakmai felkészültségéről és hozzáállásáról.
A SPAR Magyarország 2017-ben három évre megkapta az ISO 9001:2015-ös minősítést is. Az új, vevőközpontú szabvány felhasználóbarát, a korábbiakhoz képest jobban igazodik a vásárlók igényeihez és elégedettségéhez. A vállalat 2009 decemberétől az SGS – a világ vezető tanúsító szervezete – által igazolt Integrált Irányítási Rendszert működtet. Ennek két eleme az ISO szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer. Magyarországon a kereskedelmi láncok közül egyedüliként a SPAR szerezte meg és terjesztette ki teljes hálózatára a nemzetközi szabvány követelményei alapján tanúsított minőségirányítási szisztémát.
Kapcsolódó cikkeink
4,8%-kal kevesebb energiafogyasztás, 90% hazai forrás az élelmiszereknél – a SPAR új fenntarthatósági mérlege
A SPAR Magyarország 2024-ben is jelentős előrelépéseket tett a fenntartható…
Tovább olvasom >NKFH: növényvédőszer miatt mákot hívtak vissza a forgalomból
Nem engedélyezett növényvédőszer miatt étkezési mákot hívott vissza a Spar…
Tovább olvasom >Összefogás több ezer mancsért – a SPAR és az Országos Állatvédőrség együtt segít a rászoruló állatokon
A SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány közös munkája…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Waberer’s szállította a Zsolnay Fényfesztivál egyik legkülönlegesebb fényinstallációját
Amikor egy fényalkotás több mint ezer kilométerről érkezik, hogy a…
Tovább olvasom >Új időszámítás az Oreo-nál
Social nyereményjátékkal startolt, a napokban pedig lokális fókuszú kommunikációval erősít…
Tovább olvasom >A Bunge csökkenti műanyagfelhasználását az olajospalack-csomagolás optimalizálásával Magyarországon
A martfűi gyárban előállított, újratervezett palackok darabonként 11 százalékkal kevesebb…
Tovább olvasom >