Kíváló minősítést kapott a horvát olívaolaj
Az Isztriai félszigetet, ezzel Horvátországot a világ legjobb extraszűz olíva olajat előállító országai közé sorolta a L, Extravergine nevű olasz szervezet.
A 2005-ös évjáratú extraszűz olajat az Isztriai félszigeten,
a Stancija Meneghetti családi gazdaságban állították elő, és automatikusan
fölvették az útikalauzba.
A zágrábi székhelyű Horvát idegenforgalmi Közösség hírlevele szerint 27 ország
mintegy 300 olíva olaja vetélkedett azért, hogy bekerülhessen a bédekkerbe. Az
isztriai mellett további 20 horvát eredetű olaj is jó helyezéseket ért el az
olaszok szervezte világversenyben.
A termelők Isztrián és Dalmáciában a borkóstoló pincékhez hasonlóan sorra
nyitják az olívaolaj kóstolókat. Az olajat kis tálkákba öntik és azt a vendégek
jó fajta kenyérrel "tunkolják".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >