Kíváló minősítést kapott a horvát olívaolaj
Az Isztriai félszigetet, ezzel Horvátországot a világ legjobb extraszűz olíva olajat előállító országai közé sorolta a L, Extravergine nevű olasz szervezet.
A 2005-ös évjáratú extraszűz olajat az Isztriai félszigeten,
a Stancija Meneghetti családi gazdaságban állították elő, és automatikusan
fölvették az útikalauzba.
A zágrábi székhelyű Horvát idegenforgalmi Közösség hírlevele szerint 27 ország
mintegy 300 olíva olaja vetélkedett azért, hogy bekerülhessen a bédekkerbe. Az
isztriai mellett további 20 horvát eredetű olaj is jó helyezéseket ért el az
olaszok szervezte világversenyben.
A termelők Isztrián és Dalmáciában a borkóstoló pincékhez hasonlóan sorra
nyitják az olívaolaj kóstolókat. Az olajat kis tálkákba öntik és azt a vendégek
jó fajta kenyérrel "tunkolják".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >