Kíváló minősítést kapott a horvát olívaolaj
Az Isztriai félszigetet, ezzel Horvátországot a világ legjobb extraszűz olíva olajat előállító országai közé sorolta a L, Extravergine nevű olasz szervezet.
A 2005-ös évjáratú extraszűz olajat az Isztriai félszigeten,
a Stancija Meneghetti családi gazdaságban állították elő, és automatikusan
fölvették az útikalauzba.
A zágrábi székhelyű Horvát idegenforgalmi Közösség hírlevele szerint 27 ország
mintegy 300 olíva olaja vetélkedett azért, hogy bekerülhessen a bédekkerbe. Az
isztriai mellett további 20 horvát eredetű olaj is jó helyezéseket ért el az
olaszok szervezte világversenyben.
A termelők Isztrián és Dalmáciában a borkóstoló pincékhez hasonlóan sorra
nyitják az olívaolaj kóstolókat. Az olajat kis tálkákba öntik és azt a vendégek
jó fajta kenyérrel "tunkolják".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >