Kíváló minősítést kapott a horvát olívaolaj
Az Isztriai félszigetet, ezzel Horvátországot a világ legjobb extraszűz olíva olajat előállító országai közé sorolta a L, Extravergine nevű olasz szervezet.
A 2005-ös évjáratú extraszűz olajat az Isztriai félszigeten,
a Stancija Meneghetti családi gazdaságban állították elő, és automatikusan
fölvették az útikalauzba.
A zágrábi székhelyű Horvát idegenforgalmi Közösség hírlevele szerint 27 ország
mintegy 300 olíva olaja vetélkedett azért, hogy bekerülhessen a bédekkerbe. Az
isztriai mellett további 20 horvát eredetű olaj is jó helyezéseket ért el az
olaszok szervezte világversenyben.
A termelők Isztrián és Dalmáciában a borkóstoló pincékhez hasonlóan sorra
nyitják az olívaolaj kóstolókat. Az olajat kis tálkákba öntik és azt a vendégek
jó fajta kenyérrel "tunkolják".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >