Kiváló ár-érték arányú borokkal a fiatalokhoz szól az Ostorosbor Pincészet
Kiss Péter, az Ostorosbor főborásza hasonlóan gondolkodik, mint Kamocsay Ákos, aki idén augusztusig másfél éven keresztül az Ostoros Novaj Bor Zrt. szakmai tanácsadója volt.
– Kiváló ár-érték arányú borok termelése az elsődleges célunk – vallja. – Nagyon jó minőségű borokat akarunk készíteni, elérhető áron. Azt gondolom, nagyon közel vagyunk a célunkhoz, már több borunk is elnyerte a legjobb ár-érték arányú bor címet.
A fiatal szakember 2006 óta dolgozik az Ostoros-Novaj Bor Zrt.-nél, a 2009. évi szürettől már főborászként irányítja a szakmai munkát, az ő segítségével mutatjuk be olvasóinknak a borászatot:
Nagyüzem, amely nem próbál többnek látszani, mint ami. Három hagyományos pincében, mintegy 11 ezer hektoliter bort érlelnek ászokhordókban. Az egyik történelmi múltra tekint vissza, az egri érsekség érlelte benne a borait, a másik az egri történelmi belváros házai alatt húzódik, a harmadik Ostoroson épült török kori pince. Rozé- és fehérboraik a legkorszerűbb eljárással, reduktív technológiával készülnek. Rozéboraik hazai és nemzetközi versenyeken számos elismerésben részesültek. Az eddig méltatlanul mellőzött fehérboraikkal is szeretnék felhívni magukra a figyelmet, ezért bővítették a prémiumkategóriás boraiknál a fehér választékot. Az Egri királyleányka mellett megjelentek Egri csillaggal, Egri chardonnay-val és egy különleges, késői szüretelésű Egri olaszrizlinggel, amelyek tételenként maximum kétszáz hektolitert jelentenek.
– Prémiumkategóriás borainkat Kutyahegyi Pincészet márkanév alatt hozzuk forgalomba, ezek közül a Szélhegyi cabernet sauvignon és a Kutyahegyi zweigelt a legkedveltebbek fogyasztóink körében – zárja az áttekintést Kiss Péter.
Az Ostoros-Novaj Bor Zrt. éves szinten 4,5-5 millió palack bort értékesít, mintegy 400 hektár szőlő termését feldolgozva. Az Egri borvidék legnagyobb integrátoraként közel 500 szőlősgazdának nyújt termelési biztonságot.
(x)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megugrott a FAO globális élelmiszerár indexe
Az elmúlt 18 hónap legmagasabb értékére ugrott az élelmiszer-alapanyagok globális…
Tovább olvasom >Suppan Gergely: magasabb növekedési pályára állhat a gazdaság
Magasabb növekedési pályára állhat a magyar gazdaság 2025-től – mondta…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >