Kisüzemi söreink
A kisüzemi sörfőzdék a hazai sörkultúra megújításának motorjai – hangzott el a NAK és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének sajtótájékoztatóján.
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
Egyediségük, kreativitásuk és regionális beágyazottságuk révén nemcsak különleges ízélményt nyújtanak, hanem munkahelyeket teremtenek, helyi alapanyagokat hasznosítanak, és élénkítik a gasztronómiai turizmust. Bár jelenleg csupán a hazai fogyasztás 3-4%-át adják, a nemzetközi példák – Skandinávia 10%-a, Olaszország 8-9%-a, USA 26%-a – mutatják a növekedési lehetőséget. A „sörtörvény” célja, hogy biztosítsa a kisüzemi sörök piacra jutását, mérsékelje a nagy gyártók túlsúlyát, és diverzifikálja a vendéglátás kínálatát. A szigorú betartás mellett célzott marketingre és a sör gasztronómiai szerepének erősítésére is szükség van. Az innováció és a fiatal fogyasztók érdeklődése új lendületet adhat a kisüzemeknek, amelyek prémium élményt kínálva versenyképes alternatívát nyújtanak a nagyüzemi sörökkel szemben.
Kapcsolódó cikkeink
GLS az innováció élvonalában
A GLS Hungary az elmúlt években látványos fejlesztésekkel formálta újra…
Tovább olvasom >Nem a méret számít, hanem a partnerség – A Dunapacknál a kis ügyfelekre is nagy figyelem jut
Interjú Szőnyi Zoltánnal, a Dunapack Packaging értékesítési igazgatójával A csomagolóiparban…
Tovább olvasom >Gyorsabban, zöldebben, okosabban – Ez ma az FMCG-szállítmányozás minimuma
Infláció, sofőrhiány, szigorodó szabályozás és zöld elvárások – ezek egyszerre…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ leszórakoztatóbb szigetei – A nap képe
Az utolsó igazi nyaralós napokban – talán utoljára – még…
Tovább olvasom >Tányérdesszert vagy pepecs ínyencfalat? – A nap videója
Ezt a munkát látva az embernek a negyedik Michelin-csillag jut…
Tovább olvasom >Új időszámítás a Balatonnál, első a természeti értékek és a közhasználatú területek védelme
Valódi mérföldkőhöz érkezett a Balaton védelme, mivel a Magyar Közlönyben…
Tovább olvasom >