Kistermelői útmutató készült a jó higiéniai gyakorlathoz
Kistermelői útmutató készült az élelmiszer-előállítás és értékesítés jó higiéniai gyakorlatához, ami ingyenesen elérhető a Földművelésügyi Minisztérium (FM) honlapján – közölte a szaktárca az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a kifejezetten élelmiszer-előállító kistermelőknek szánt ismertető egyebek mellett segíti a vállalkozásokat a rájuk vonatkozó jogszabályok értelmezésében, és iránymutatást ad az általuk végezhető tevékenységek szakszerű elvégzéséhez, és a tőlük elvárt igazolások, nyilvántartások és jelölések rendszerében is eligazít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új helyszínen várja az érdeklődőket a Nébih Farm
Decembertől megnyitotta kapuját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megújult Nébih Farm,…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Az EU és a Mercosur-országok politikai megállapodásra jutottak a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról
Az Európai Bizottság és a Mercosur-országok képviselői lezárták a szabadkereskedelmi…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: a kormány teljesítette vállalását, 2024-ben 3,7 százalékra mérséklődött az infláció, ami 2025- ben még tovább, 3,2 százalékra csökken
A kormány teljesítette vállalását, 2023-ban letörte, 2024-ben pedig alacsony szinten…
Tovább olvasom >KSH: decemberben 4,6 százalékkal, 2024-ben átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az árak az előző évi azonos időszaki értékeket
2024. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 4,6 százalékkal haladták meg az…
Tovább olvasom >A Shell Hungary felmérése új trendeket mutat a digitális vásárlás terén
Az okostelefonok mindennapi életünk szerves részévé váltak, a Shell Hungary…
Tovább olvasom >