Kistermelői útmutató készült a jó higiéniai gyakorlathoz
Kistermelői útmutató készült az élelmiszer-előállítás és értékesítés jó higiéniai gyakorlatához, ami ingyenesen elérhető a Földművelésügyi Minisztérium (FM) honlapján – közölte a szaktárca az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a kifejezetten élelmiszer-előállító kistermelőknek szánt ismertető egyebek mellett segíti a vállalkozásokat a rájuk vonatkozó jogszabályok értelmezésében, és iránymutatást ad az általuk végezhető tevékenységek szakszerű elvégzéséhez, és a tőlük elvárt igazolások, nyilvántartások és jelölések rendszerében is eligazít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
2023-ban csökkent a növényvédőszer-maradék bejelentések száma az Európai Unióban
2023-ban 8700 bejelentést rögzítettek a tagállamok a Riasztási és Együttműködési…
Tovább olvasom >Nébih: jelölési problémákat találtak az energiaitaloknál
Energiaitalokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), biztonsági probléma nem…
Tovább olvasom >Az őstermelők már saját maguk is létrehozhatják hatósági bizonyítványukat
A Nébih fejlesztésével az idei évtől az őstermelői tevékenységet igazoló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >