Kiskőrös kincsei
November 12-én kiskőrösi üzemében látta vendégül a sajtó képviselőit a Kunság-Szesz Zrt. A pálinkafőzde bejárása és egy kellemes ebéd után a János Vitéz Látogatóközpont interaktív kiállítását, illetve a II. Kemencés Gasztronómiai Fesztivált látogatták meg az esemény résztvevői.
A Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. közel 20 éves múltra tekint vissza. 1994-ben indult családi vállalkozásként, s mára az ország egyik legnagyobb szeszipari üzemévé nőtte ki magát.
A cég előremutató törekvéseit jól tükrözi a 2013-ban nyílt pálinkafőzde. Így a vállalkozás az ország egyik legnagyobb pálinkagyártó üzemeként évi több ezer liter kiváló minőségű pálinka előállítására alkalmas. Az új gyáregységben a legmodernebb pálinkafőző berendezéseket használják, melyek alkalmasak egylépcsős és kisüsti pálinkák gyártására is. A pálinka előállításához szükséges gyümölcsöket kizárólag magyar termelőktől vásárolják, ezzel is biztosítva a kiváló minőséget és a magyar kistermelők piacát.
Az új pálinkák a Mátyás termékcsaládon belül kerültek piacra Mátyás Pálinkák néven, amely terméknév garantálja a kiváló minőséget. A prémium kategóriás pálinka 40 alkohol százalékos, és elérhető alma, barack, irsai szőlő, körte, meggy, szilva és törköly változatban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >