Kiskőrös kincsei
November 12-én kiskőrösi üzemében látta vendégül a sajtó képviselőit a Kunság-Szesz Zrt. A pálinkafőzde bejárása és egy kellemes ebéd után a János Vitéz Látogatóközpont interaktív kiállítását, illetve a II. Kemencés Gasztronómiai Fesztivált látogatták meg az esemény résztvevői.
A Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. közel 20 éves múltra tekint vissza. 1994-ben indult családi vállalkozásként, s mára az ország egyik legnagyobb szeszipari üzemévé nőtte ki magát.
A cég előremutató törekvéseit jól tükrözi a 2013-ban nyílt pálinkafőzde. Így a vállalkozás az ország egyik legnagyobb pálinkagyártó üzemeként évi több ezer liter kiváló minőségű pálinka előállítására alkalmas. Az új gyáregységben a legmodernebb pálinkafőző berendezéseket használják, melyek alkalmasak egylépcsős és kisüsti pálinkák gyártására is. A pálinka előállításához szükséges gyümölcsöket kizárólag magyar termelőktől vásárolják, ezzel is biztosítva a kiváló minőséget és a magyar kistermelők piacát.
Az új pálinkák a Mátyás termékcsaládon belül kerültek piacra Mátyás Pálinkák néven, amely terméknév garantálja a kiváló minőséget. A prémium kategóriás pálinka 40 alkohol százalékos, és elérhető alma, barack, irsai szőlő, körte, meggy, szilva és törköly változatban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >