Kiskőrös kincsei

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 08. 10:52

November 12-én kiskőrösi üzemében látta vendégül a sajtó képviselőit a Kunság-Szesz Zrt. A pálinkafőzde bejárása és egy kellemes ebéd után a János Vitéz Látogatóközpont interaktív kiállítását, illetve a II. Kemencés Gasztronómiai Fesztivált látogatták meg az esemény résztvevői.

A Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. közel 20 éves múltra tekint vissza. 1994-ben indult családi vállalkozásként, s mára az ország egyik legnagyobb szeszipari üzemévé nőtte ki magát.

A cég előremutató törekvéseit jól tükrözi a 2013-ban nyílt pálinkafőzde. Így a vállalkozás az ország egyik legnagyobb pálinkagyártó üzemeként évi több ezer liter kiváló minőségű pálinka előállítására alkalmas. Az új gyáregységben a legmodernebb pálinkafőző berendezéseket használják, melyek alkalmasak egylépcsős és kisüsti pálinkák gyártására is. A pálinka előállításához szükséges gyümölcsöket kizárólag magyar termelőktől vásárolják, ezzel is biztosítva a kiváló minőséget és a magyar kistermelők piacát.

Az új pálinkák a Mátyás termékcsaládon belül kerültek piacra Mátyás Pálinkák néven, amely terméknév garantálja a kiváló minőséget. A prémium kategóriás pálinka 40 alkohol százalékos, és elérhető alma, barack, irsai szőlő, körte, meggy, szilva és törköly változatban.

Kapcsolódó cikkeink