Kis lépés a kávéfőzésben, nagy lépés a kávékereskedelemben
Persze ha teljesen pontosak akarunk lenni, még a kávéfőzésben is nagy lépést kell mondanunk, ha egyszer valóban elterjednek a Bonaverde típusú kávégépek. Eddig azt számítottuk a legfrissebbnek, ha a kávéfőző az egyadagnyi frissen darált kávét főzte le nekünk, mostantól azonban számolhatunk olyan eszközökkel is, amelyek a folyamatot a közvetlen darálás előtti pörköléssel kezdik. Ami ugye olcsóbbá teszi a kávézásunkat is, hiszen mindeddig a pörkölés a forgalmazók számára volt nagy üzlet; nem egy kávézólánc megszületésének igazi oka a piacteremtés volt a vállalkozó pörkölt kávéjának.
Amitől viszont ennél is 21. századibb az ötlet (bár a tömegtermelést a projekt siker esetén sem fogja nagyon veszélyeztetni) az az, hogy a „feltalálók” igazi célja az egymástól kilométerek ezreire élő termelők és fogyasztók közvetlen összekötése – célszerűen az interneten keresztül (bonaverde.com). Szerintük ez javítaná az elfogyasztott kávé minőségét, és a köztes 17 lépcsőfok (kereskedők, szállítmányozás, on-trade/off-trade) kiiktatása jelentős költségmegtakarítást jelentene.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >