Kinek fontos a gyorséttermi kalóriatáblázat?
A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetemkutatásai szerint a gyorséttermekben elhelyezett kalóriatáblázatok nem befolyásolják érdemben vevők választását. Az 1100 New York-i McDonald’s vendég túlnyomó többsége nagyobb kalóriatartalmú ebédet/vacsorát választott, mint az ajánlás szerint ideális lett volna egy-egy étkezéskor – nőknek 650, férfiaknak 800 kalória. A Daily Mail levonta a tanulságot: a fogyasztónak, különösen a gyorséttermek látogatóinak, fontosabb az íz és a kényelem, mint a tápanyagtartalom. A lap következtetésével nem értünk teljesen egyet, többek között azért sem, mert a gyorséttermi érkezés az USA-ban többek között szociális kérdés is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >