Kinek fontos a gyorséttermi kalóriatáblázat?
A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetemkutatásai szerint a gyorséttermekben elhelyezett kalóriatáblázatok nem befolyásolják érdemben vevők választását. Az 1100 New York-i McDonald’s vendég túlnyomó többsége nagyobb kalóriatartalmú ebédet/vacsorát választott, mint az ajánlás szerint ideális lett volna egy-egy étkezéskor – nőknek 650, férfiaknak 800 kalória. A Daily Mail levonta a tanulságot: a fogyasztónak, különösen a gyorséttermek látogatóinak, fontosabb az íz és a kényelem, mint a tápanyagtartalom. A lap következtetésével nem értünk teljesen egyet, többek között azért sem, mert a gyorséttermi érkezés az USA-ban többek között szociális kérdés is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >