Kinek fontos a gyorséttermi kalóriatáblázat?
A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetemkutatásai szerint a gyorséttermekben elhelyezett kalóriatáblázatok nem befolyásolják érdemben vevők választását. Az 1100 New York-i McDonald’s vendég túlnyomó többsége nagyobb kalóriatartalmú ebédet/vacsorát választott, mint az ajánlás szerint ideális lett volna egy-egy étkezéskor – nőknek 650, férfiaknak 800 kalória. A Daily Mail levonta a tanulságot: a fogyasztónak, különösen a gyorséttermek látogatóinak, fontosabb az íz és a kényelem, mint a tápanyagtartalom. A lap következtetésével nem értünk teljesen egyet, többek között azért sem, mert a gyorséttermi érkezés az USA-ban többek között szociális kérdés is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: csaknem 800 ezren vettek részt a Szent István napi ünnepségeken Budapesten
A mobilcella adatok alapján több mint 798 ezer mobiltelefonnal érkező…
Tovább olvasom >Online tanfolyam segíti a helyi turizmus fejlesztését
Elindult a Falusi Turizmus Fellendítését Célzó Oktatási Pályázat, amely gyakorlati…
Tovább olvasom >2040-re több mint 2,4 milliárd turista járja majd a világot
Az elmúlt évtizedekben a turizmus példátlan növekedést mutatott: 1975 és…
Tovább olvasom >