Kinek fontos a gyorséttermi kalóriatáblázat?
A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetemkutatásai szerint a gyorséttermekben elhelyezett kalóriatáblázatok nem befolyásolják érdemben vevők választását. Az 1100 New York-i McDonald’s vendég túlnyomó többsége nagyobb kalóriatartalmú ebédet/vacsorát választott, mint az ajánlás szerint ideális lett volna egy-egy étkezéskor – nőknek 650, férfiaknak 800 kalória. A Daily Mail levonta a tanulságot: a fogyasztónak, különösen a gyorséttermek látogatóinak, fontosabb az íz és a kényelem, mint a tápanyagtartalom. A lap következtetésével nem értünk teljesen egyet, többek között azért sem, mert a gyorséttermi érkezés az USA-ban többek között szociális kérdés is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >Templomi jótékonyság, 21. század – A nap videója
A Shirdi-ben található Shri Saibaba templom Ázsia egyik legnagyobb konyhájával…
Tovább olvasom >Szállodai fenntarthatóság – A nap képe
Kicsit extrém ötletnek tűnik, de azt mondják, a vendégek által…
Tovább olvasom >