Kinek fontos a gyorséttermi kalóriatáblázat?
A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetemkutatásai szerint a gyorséttermekben elhelyezett kalóriatáblázatok nem befolyásolják érdemben vevők választását. Az 1100 New York-i McDonald’s vendég túlnyomó többsége nagyobb kalóriatartalmú ebédet/vacsorát választott, mint az ajánlás szerint ideális lett volna egy-egy étkezéskor – nőknek 650, férfiaknak 800 kalória. A Daily Mail levonta a tanulságot: a fogyasztónak, különösen a gyorséttermek látogatóinak, fontosabb az íz és a kényelem, mint a tápanyagtartalom. A lap következtetésével nem értünk teljesen egyet, többek között azért sem, mert a gyorséttermi érkezés az USA-ban többek között szociális kérdés is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >