Kínában 100 millió zacskó instant tésztát adnak el naponta
Kínában fogy a világon a legtöbb instant tészta, a kínaiak több mint 100 millió zacskót vásárolnak naponta – állították az iparág szakemberei hétvégi nemzetközi konferenciájukon, az észak-kínai Tiencsinben (Tianjin).
A kelet-ázsiai országban 2011-ben 48 milliárd 380 millió csomaggal gyártottak, amivel összesen csaknem 56 milliárd jüan (8,82 milliárd dollár) árbevételre tettek szert – tájékoztatott az ipari és informatikai minisztérium egyik vezetője egy nemzetközi szakmai tanácskozáson. A szakemberek megállapították, hogy Kínában gyártják a világ zacskós tésztáinak több mint a felét.
A konferencián Vej Jing-csou (Wei Yingzhou) a tajvani székhelyű Master Kang vállalat elnöke arról számolt be, hogy a piaci körülmények egyre nehezebbek, részben a gazdasági válság miatt, de az okok között szerepelnek a növekvő költségek, az élelmiszerbotrányok hatása is, valamint a vevők fokozott aggodalma az egészségük miatt.
A Master Kang vasárnap Tiencsin városban új üzemet nyitott, amely 5 milliárd csomag levesbe valót fog gyártani évente, többet, mint Japán összes instanttészta-gyártója együttvéve.
A szakmai világszövetség (WINA) elnökének előrejelzése szerint 2022-re a népszerű, gyors és olcsó termékből a világ fogyasztása meghaladja majd a 200 milliárd darabot. Ando Koki úgy vélte, a bővülő keresletet a fejlődő országok növekvő népessége fogja biztosítani.
A világ első instant tészta termékét, a ma is fellelhető Chicken Ramen-t 1958-ban alkotta meg egy tajvani japán üzletember, Ando Momofuku. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gulyás Gergely: komplex akciótervvel készül a kormány az élelmiszerárak túlzott emelésének letörésére
Első lépésként komplex akciótervvel készül a kormány az infláció és…
Tovább olvasom >Meghittség, mosoly, marketing – 2024 legszebb karácsonyi reklámjai
A Trade magazin 2024-ben második alkalommal hirdette meg a Karácsonyi…
Tovább olvasom >Bírságot vetnének ki a sikertelen csomagkézbesítésekre
A Manhattan Associates vezetője, Pieter Van den Broecke azt javasolja,…
Tovább olvasom >