Kimagaslóan jó a hazánkban készített Heineken
Immár harmadik hónapja ér el maximális minősítést az anyacég íztesztjén a Magyarországon főzött Heineken. A világ legnemzetközibb sörét gyakorlott ítészek kóstolják és hasonlítják a referencia főzethez minden hónapban, hogy a megszokott magas minőség világszerte egységes és garantált legyen. A maximális minősítés, tehát a tökéletes végtermék kiemelkedő eredmény, egymás után háromszor pedig egyenesen példaértékű teljesítmény és hatalmas elismerés a Soproni Sörgyár dolgozóinak.
Több mint százhatvan gyártási és technológiai paraméter tökéletes együttállására van szükség ahhoz, hogy a Heineken a márkától megszokott kifogástalan minőségű legyen. Egy parányi eltérés is feltűnik a szigorú ítészeknek, akik az anyagcég amszterdami központjában havonta megkóstolják a világ összes országában gyártott Heinekent, mégpedig pontosan fejtés után három héttel. A magas minőség alapkövetelmény, maximális eredményt elérni az ízteszten azonban ritkaságszámba megy. Ezt a kimagasló teljesítményt sikerült három egymást követő hónapban is elérnie a HEINEKEN Hungáriának, amellyel világviszonylatban a legjobbak közé került a Soproni Sörgyár.
„Már azzal, hogy maximális pontszámot értünk el a vezető nyolc gyár közé kerültünk, az pedig, hogy ezt egymás után három hónapban meg tudtuk ismételni, egészen ritka eredmény”- mondta el Szabó Árpád, a HEINEKEN sörfőző mestere. „Az országok átlaga 6,67 pont, ehhez képest mi a maximumot, 6,8 pontot produkáltunk hónapról hónapra idén nyáron. Ez egy csapatmunka eredménye, nem lehet kiemelni egyetlen részleget sem, hiszen ha nem teljesít mindenki maximumon, akkor nem tudjuk elérni a legmagasabb pontszámot.”
A világon több mint kétszáz országban kapható Heineken, viszont gyártás csak kiemelt, stratégiai sörfőzdékben van. Magas minőségi és technológiai követelményeknek kell megfelelni ahhoz, hogy egy leányvállalat Heinekent gyárthasson. A gyártási technológia nagyon szigorú, melyhez komplex, speciális gyártó berendezések szükségesek, nem minden ország képes ezek működtetésére, az előírásoknak való megfelelésre és a beruházáshoz szükséges források előteremtésére. A magyar HEINEKEN soproni sörgyára 2004 óta gyárt Heinekent. A Sopronban gyártott Heinekent a magyar piac mellett 6 országba exportálják, többek között olyan tradicionális sörkultúrával rendelkező piacokra is, mint Németország, Csehország vagy Ausztria.
A kimagasló eredményről a vállalat kollégái az alábbi videóban osztják meg gondolataikat:
http://www.facebook.com/heinekenhungaria/videos/vb.475337565940616/644737392333965/?type=2&theater
Kapcsolódó cikkeink
A kisüzemi sörfőzdék a sörkultúra megújításának motorjai
Értékközpontú alternatívát kínálnak a kisüzemi sörfőzdék a nagyipari termelés mellett,…
Tovább olvasom >Szigorítanák az alkoholszabályozást a csehek – egyre többen támogatják a korlátozásokat
A cseh lakosság jelentős része szigorúbb fellépést sürget az alkoholfogyasztás…
Tovább olvasom >Ahol a nagyok csapolnak
A Magyar Sörgyártók Szövetségének 2024-es jelentése szerint 2024-ben a hordós…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csődvédelem alá került a Pepco német leányvállalata
A diszkontlánc német egysége fizetésképtelenséget jelentett be, miközben a Pepco-csoport…
Tovább olvasom >Az Anna-bálon ünnepel az idén harminc éves Édes Anna
Együtt ünnepli az Anna-bálok két évszázados múltját és az Édes…
Tovább olvasom >Jelentős gyógyszeripari beruházás Magyarországon – az Egis állami támogatással fejleszt Körmenden
Az Egis Gyógyszergyár Zrt. újabb, több mint 14 milliárd forint…
Tovább olvasom >