Kijózanító tanulmány a hazai agrárhelyzetről
A Magyar Agrárkamara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentése szerint gyenge versenyképesség, piac- és térvesztés, csökkenő termelés, minimális innováció, hektikus jövedelmezőség jellemzi az ágazatot.
A Magyar Agrárkamara (MAK)
elnöksége reformokat sürget, mert úgy véli
a magyar élelmiszer-gazdaság működését
leginkább a hazai közgazdasági környezet
nehezíti. A fogyasztás és a munka adóztatása
kimagasló nálunk, a nyugat-európai átlagnál
is lényegesen magasabb a tényleges adóterhelés
e területeken. A szervezet úgy véli a szabályzók
alakulása kiszámíthatatlan, egyik évről
a másikra jelentősen változhatnak a jogszabályok.
Az adórendszer főként a kisebb vállalkozások
adózási morálját rontja. Az illegális
gazdasági tevékenység lehetetlenné teszi
az ágazat egységesebb fellépését.
Eljött az idő, hogy új
stratégiát dolgozzanak ki, és – most már
tényleg – hajtsanak végre az érintettek –
hangzott el a MAK novemberi elnökségi ülésén.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >