Kiiktatja a mesterséges adalékokat a Cheetos és Doritos snackekből a PepsiCo
A PepsiCo mesterséges színezékek és ízesítők nélküli változatokat dob piacra népszerű snackjeiből, köztük a Cheetosból és a Doritosból az Egyesült Államokban.
A vállalat emellett a Lay’s és a Tostitos márkákat is újrapozicionálja, kiemelve azok leegyszerűsített összetevőlistáját és mentességét a szintetikus adalékanyagoktól.
A lépés része a gyártó fogyasztói és szabályozói nyomásra reagáló stratégiájának, mely figyelembe veszi, hogy egyre nagyobb a fogyasztói igény a természetesebb, „clean-label” összetevőkre és az egészségesebb alapanyagokra. A cég a közeljövőben fokozatosan áll át természetes színezékek használatára teljes termékportfóliójában, illetve új opciókat is kínálna az egészségtudatos vásárlóknak.
Ramon Laguarta vezérigazgató elemzőknek elmondta: a Lay’s márkát „valódi élelmiszerként” kívánják pozicionálni, amely csak burgonyát, olajat és sót tartalmaz. Hasonló irányt vesz a Tostitos márka fejlesztése is, míg más termékeknél fehérjével, rosttal vagy teljes kiőrlésű gabonával tervezik dúsítani az összetételt. Az év végétől megkezdődik a Frito-Lay és a Quaker márkák átformulálása is, melynek eredményeként a termékekben avokádó- és olívaolajat kezdenek használni.
A PepsiCo tervei nem pusztán élelmiszerekre, de italokra is vonatkoznak: a cég belépne a „folyékony fehérje” kategóriába, és nincs kifogása az ellen, hogy termékeiben cukrot használjon, ha a fogyasztók úgy kívánják.
Kapcsolódó cikkeink
Prebiotikus üdítővel újít a Pepsi az USA-ban
Az egészségtudatos fogyasztók igényeire válaszul a PepsiCo idén ősszel online,…
Tovább olvasom >85 millió eurós beruházással bővíti németországi üzemét az Intersnack
Az Intersnack, Európa egyik vezető sós snackgyártója, 85 millió eurót…
Tovább olvasom >Közös növényi újdonságokat dob piacra a PepsiCo és a NotCo Chilében
A PepsiCo és a chilei NotCo együttműködésének eredményeként két új,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fidelity felmérés: A befektetők dacolnak az általános bizonytalansággal
A globális rendszerek átrendeződésével a befektetőknek olyan környezetben kell eligazodniuk,…
Tovább olvasom >Századvég: az aszály hajtotta fel a júliusi élelmiszerárakat
Júliusban az éves infláció 4,3 százalékra lassult, havi összevetésben azonban…
Tovább olvasom >Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok
Csak Magyarországon évente közel 16 milliárd forintos bevételkiesést és több…
Tovább olvasom >