Kihirdették a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny nyerteseit
Átadták a hazai turizmus fellendítését célzó innovációs ötletekért járó díjat a négy nyertes csapatnak az országos CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen, amelyre az ország egész területéről, 18 egyetemről több mint 100 hallgató jelentkezett – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
A legjobb csapatok 3 millió forintos ösztöndíjat kaptak. A nyertesek között van látássérültek turisztikai támogatását célzó projekt, SZÉP-kártya applikáció, lovasturizmus fellendítését szolgáló program, valamint olyan digitális fejlesztés, ami a művészeket a lehetséges kiállítóhelyekkel köti össze, így kihasználva a mindkét fél számára előnyös szinergiákat.
Az aktív turizmus kategóriában a Pécsi Tudományegyetem csapata, Vakrandi a természettel című projektjével nyerte el a fődíjat. Céljuk, hogy bővítsék a látássérültek számára elérhető turisztikai lehetőségeket.
A szállodaipar-vendéglátás kategóriában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata, SZÉPlace néven bemutatott digitális innovációval nyerte el a fődíjat. Az alkalmazás széleskörű segítséget nyújt a SZÉP-kártya összegek turisztikai célú felhasználásában, és az ötvenezer elfogadóhelyről részletes információt ad.
Az aktív turizmus kategóriában a Riding Time elnevezésű projekt kapta a különdíjat, amely a hazai lovasturizmus nemzetközi szintre emelését célozza.
A szállodaipar-vendéglátás kategóriában a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak az ImagInn elnevezésű kezdeményezése kapta meg a különdíjat, amely a feltörekvő művészek és vendéglátó egységek együttműködését segíti.
A 2023 őszén indult pályázaton a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai bizonyultak a legvállalkozóbb szelleműnek, de sok projekt érkezett a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóitól is.
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >