Kifogástalanok a dobozos sörök a Nébih szerint
A dobozos sörök laboratóriumi és a hatósági ellenőrzésén, valamint a termékek jelölésében sem talált hibát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A hivatal csütörtöki közleménye szerint a vizsgálat 14 magyar és 6 külföldi világos sörre terjedt ki, kiválasztásukról a Nébih Szupermenta tesztjeinek olvasói szavazhattak. A vizsgálat során ellenőrizték az italok sűrűségét, alkohol-, extrakt-, energia- és széndioxid-tartalmát, erjedési fokát, színmegfelelőségét, a sörben élő gombafajokból termelődő méreganyagokat, továbbá elvégezték az izotópvizsgálatot is. Utóbbi – mint írták – azt mutatja ki, hogy a pótanyag nélküli sörök valóban csak a négy fő alapanyagot tartalmazzák-e.
A Nébih csupán az alkoholtartalomban talált kisebb eltéréseket, ám ez sem lépte át a tűréshatárt. A méreganyagok minden termékben a kimutatási határérték alatt voltak.
A vizsgálat eredményei a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán olvashatóak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Gombaölő permetezőszer kapott engedélyt Magyarországon drónnal történő kijuttatásra
Már egy gombaölő szer is kijuttatható Magyarországon pilóta nélküli légi…
Tovább olvasom >Bukarestben tiltakoztak a romániai juh- és kecsketenyésztők a kiskérődzők pestise miatt elrendelt korlátozások ellen
A bukaresti kormány székháza előtt tiltakoztak hétfőn a romániai juh-…
Tovább olvasom >Nébih: hatósági intézkedéseket vezettek be Magyarországon is a szlovákiai ragadós száj- és körömfájás betegség miatt
Az országos főállatorvos hatósági intézkedéseket vezetett be, miután ragadós száj-…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Vandemoortele vásárolja meg a Bunge európai margarin üzletágát
A belga Vandemoortele élelmiszeripari vállalat megvásárolja az amerikai Bunge európai…
Tovább olvasom >Közös versenyen keresi Németországban a ProVeg és a Lidl a legjobb sajtalternatívákat
A Lidl Németország és a ProVeg Incubator együtt igyekeznek az…
Tovább olvasom >Hatékony öregedésgátlónak ígérkezik a rizsbor előállításának mellékterméke
Fülöp-szigeteki kutatók felfedezték, hogy a hagyományos rizsbor, a tapuy fermentálása…
Tovább olvasom >