Kiemelt ellenőrzések a karácsonyi szezonban
Az élelmiszer-biztonsági hatóság év közben mintegy 800 fővel dolgozik, ilyenkor kétezerrel.
Az élelmiszer-biztonsági szakemberek az egész
élelmiszerláncot fokozott figyelemmel ellenőrzik decemberben. A kampányszerű
vizsgálatokkor főként azt figyelik, nyomon követhető-e az egyes
élelmiszertermékek esetében, hogy honnan származnak, és milyen úton kerültek az
üzletbe. Nézik, hogy megfelelőek-e az alapanyagok és a késztermék, rendben
lévő-e a tárolás, a hulladékkezelés és a minőség-ellenőrzés az adott üzemben,
kereskedőnél. Vizsgálják, hogy helyes fogyaszthatósági idő szerepel-e a
termékeken, valamint ellenőrzik az állattartó telepeket, a szállítási
körülményeket és a tojáscsomagoló központok minőségét is. Decemberben nagyobb
figyelmet fordítanak többek között a halak, a pulyka, a sertéshúsok, a
húskészítmények, az italok, továbbá a zöldségek, a gyümölcsök – különösen a
déligyümölcsök – minőségének a vizsgálatára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >A piaci egyensúly biztosítására törekszik majd az új fogyasztóvédelmi hatóság
A január 1-jén felálló Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH)…
Tovább olvasom >