Kiemelt ellenőrzések a karácsonyi szezonban
Az élelmiszer-biztonsági hatóság év közben mintegy 800 fővel dolgozik, ilyenkor kétezerrel.
Az élelmiszer-biztonsági szakemberek az egész
élelmiszerláncot fokozott figyelemmel ellenőrzik decemberben. A kampányszerű
vizsgálatokkor főként azt figyelik, nyomon követhető-e az egyes
élelmiszertermékek esetében, hogy honnan származnak, és milyen úton kerültek az
üzletbe. Nézik, hogy megfelelőek-e az alapanyagok és a késztermék, rendben
lévő-e a tárolás, a hulladékkezelés és a minőség-ellenőrzés az adott üzemben,
kereskedőnél. Vizsgálják, hogy helyes fogyaszthatósági idő szerepel-e a
termékeken, valamint ellenőrzik az állattartó telepeket, a szállítási
körülményeket és a tojáscsomagoló központok minőségét is. Decemberben nagyobb
figyelmet fordítanak többek között a halak, a pulyka, a sertéshúsok, a
húskészítmények, az italok, továbbá a zöldségek, a gyümölcsök – különösen a
déligyümölcsök – minőségének a vizsgálatára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >