Kiemelt ellenőrzések a karácsonyi szezonban
Az élelmiszer-biztonsági hatóság év közben mintegy 800 fővel dolgozik, ilyenkor kétezerrel.
Az élelmiszer-biztonsági szakemberek az egész
élelmiszerláncot fokozott figyelemmel ellenőrzik decemberben. A kampányszerű
vizsgálatokkor főként azt figyelik, nyomon követhető-e az egyes
élelmiszertermékek esetében, hogy honnan származnak, és milyen úton kerültek az
üzletbe. Nézik, hogy megfelelőek-e az alapanyagok és a késztermék, rendben
lévő-e a tárolás, a hulladékkezelés és a minőség-ellenőrzés az adott üzemben,
kereskedőnél. Vizsgálják, hogy helyes fogyaszthatósági idő szerepel-e a
termékeken, valamint ellenőrzik az állattartó telepeket, a szállítási
körülményeket és a tojáscsomagoló központok minőségét is. Decemberben nagyobb
figyelmet fordítanak többek között a halak, a pulyka, a sertéshúsok, a
húskészítmények, az italok, továbbá a zöldségek, a gyümölcsök – különösen a
déligyümölcsök – minőségének a vizsgálatára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >