Kiderült, mennyibe kerül az 1949-es Tokaji Aszú, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek
A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 75. évfordulójának alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök egy ritka 1949-es évjáratú Tokaji Aszút és egy hatpalackos egyedi Tokaji-borválogatást adott ajándékba Hszi Csin-ping kínai elnöknek. A muzeális borok minősége kiemelkedő, legalább öt év érlelés után nyerik el jellegzetes aromájukat, amely a termőhely és a készítési mód egyedi kombinációjából adódik.
A borok piaci értékét vizsgálva, egy 1949-es Tokaji Aszút körülbelül 169 ezer forintért árultak a Borkínálat oldalán, míg a Vintage Wine & Port oldalon 295 fontért, ami körülbelül 133 ezer forintnak felel meg – írta meg a Pénzcentrum.
Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos a közelmúltban több együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírt, amelyek a magyar borok ázsiai promócióját és piacra jutását segítik elő. Az ajándékozott borok nemcsak diplomáciai gesztusként, hanem a magyar borászat kiválóságának nemzetközi megismertetése céljából is kiemelt szerepet kapnak.
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi siker: aranyérem a Zelna Borászatnak a világ legrangosabb borversenyén
Soha nem látott elismerést szerzett a balatoni vörösbor a nemzetközi…
Tovább olvasom >Vesztergombi Ferenc kapta idén a Magyar Bor Akadémia Életmű Díját
A szőlő és a bor nemcsak több százezer embernek ad…
Tovább olvasom >Bor ellen kampányol, miközben a borágazatot képviseli? Wáberer György kihívása botrányt kavart
Jelentős felháborodást váltott ki a hazai borászok körében Wáberer György…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >