Kicsomagolható étterem
Konzerveket használni étteremben bűn, legalábbis a magasabb kategóriájúakban, de egészen más a helyzet, ha magára az étteremre tekintünk úgy, mint kinyitható konzervdobozra. Márpedig ilyesmire hajaz a montreali Régi Kikötőben működő Müvbox: egy standard méretű konténer, ami egy gombnyomásra válik kis gyorsétteremmé 90 másodperc alatt. Oldalai lenyílnak, fölöttük kifeszül az ernyő, a személyzet pedig kihelyezi a megfelelő aljzatokba a kis bisztróasztalokat.
A Müvbox fatüzelésű pizzakemencéjével is ellátott, teljesen funkcionális konyháján négy ember dolgozhat az étterembe beférő 28 embernek – ezek felének jut egyszerre ülőhely.
Az üzletet környezetbarát elvek alapján alakították ki: használt konténerből építették, padlóját újrafeldolgozott autógumiból készítették, tetejére pedig napelemeket telepítettek, ami a felhasznált energia 40 százalékát biztosítja. Benne helyi alapanyagokból főznek: pizzákat tenger gyümölcseiből és többféle fogást rákból.
Tervezői nem egyedi vendéglátóhelyet akartak kialakítani, hanem egy koncepciót, amit bárhol a világon használni lehet; Kanadán kívül egyelőre az USA-ban és Japánban működőkről hallottunk már. Ára magyar szemmel meglehetősen borsosnak tűnik: 150 ezer dollár, azaz több mint 30 millió forint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >