Kicsomagolható étterem
Konzerveket használni étteremben bűn, legalábbis a magasabb kategóriájúakban, de egészen más a helyzet, ha magára az étteremre tekintünk úgy, mint kinyitható konzervdobozra. Márpedig ilyesmire hajaz a montreali Régi Kikötőben működő Müvbox: egy standard méretű konténer, ami egy gombnyomásra válik kis gyorsétteremmé 90 másodperc alatt. Oldalai lenyílnak, fölöttük kifeszül az ernyő, a személyzet pedig kihelyezi a megfelelő aljzatokba a kis bisztróasztalokat.
A Müvbox fatüzelésű pizzakemencéjével is ellátott, teljesen funkcionális konyháján négy ember dolgozhat az étterembe beférő 28 embernek – ezek felének jut egyszerre ülőhely.
Az üzletet környezetbarát elvek alapján alakították ki: használt konténerből építették, padlóját újrafeldolgozott autógumiból készítették, tetejére pedig napelemeket telepítettek, ami a felhasznált energia 40 százalékát biztosítja. Benne helyi alapanyagokból főznek: pizzákat tenger gyümölcseiből és többféle fogást rákból.
Tervezői nem egyedi vendéglátóhelyet akartak kialakítani, hanem egy koncepciót, amit bárhol a világon használni lehet; Kanadán kívül egyelőre az USA-ban és Japánban működőkről hallottunk már. Ára magyar szemmel meglehetősen borsosnak tűnik: 150 ezer dollár, azaz több mint 30 millió forint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >