K&H: mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya
Mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya, a következő egy évben a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit – közölte a K&H kedden a kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.
A K&H felmérése szerint a különböző elemek népszerűsége egyaránt csökkent, kivétel ez alól a pénzjuttatás, amellyel ugyanannyi cég számol jelenleg, mint az előző negyedévben.
Az első helyen továbbra is az Erzsébet-utalvány áll, népszerűsége 16 százalékról 10 százalékra csökkent, és ezzel a dobogó legfelső fokát most már a pénzjuttatással kell megosztania.
A közlekedési költségtérítés a második helyen szerepel, népszerűsége 17 százalékról 7 százalékra mérséklődött, harmadik helyen van a SZÉP-kártya, amelynek aránya 9 százalékról 4 százalékra zsugorodott.
A különböző méretű cégek közül a mikro- és kisvállalkozások alkalmazottai kevésbé számíthatnak cafeteriára, a középvállalkozásoknál viszont ez az arány már 52 százalék. A béren kívüli juttatás alkalmazásának gyakorisága minden ágazatban jelentősen lecsökkent – közölte a K&H.
Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője kiemelte: a kkv-k mindössze 25 százaléka kalkulál a cafeteria juttatások valamelyik formájával, amely negatív rekord az index eddigi 12 és fél éves történetében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az okostelefonos fizetés biztonsága felér a bankkártyáéval
A huszonévesek többsége ugyanolyan biztonságosnak tartja digitalizált kártyával történő okostelefonos…
Tovább olvasom >5+1 aranyszabály digitális eszközeink védelmére
A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online…
Tovább olvasom >K&H kkv bizalmi index: Kettészakadt a kkv szektor – a nagyobbak már pozitívan látják a jövőt
A K&H kkv bizalmi index kutatás második negyedéves eredményei alapján…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >