K&H: a befektetők zöme évente takarít csak meg
A havi rendszerességű megtakarítás a befektetők negyedére jellemző, 80 százalékuk pedig évente legalább egyszer figyel arra, hogy félretegyen valamennyi pénzt – derül ki a K&H csoport felméréséből, amelyről az MTI-t pénteken tájékoztatták.
A pénzintézet a magyarországi prémium, tehát az átlagnál magasabb tartalékkal rendelkező befektetők megtakarítási szokásait vizsgálta; 1850 fő válaszolt a kérdéseikre országosan 27 helyszínen tavaly ősszel – olvasható a közleményben.
Arra a kérdésre, hogy milyen befektetésekkel növelné portfólióját, a megkérdezettek 53,6 százaléka a befektetési alapokat válaszolta, miközben 35,9 százalék nevezte meg a részvényeket, 20,9 az államkötvényeket, 11,7 a bankbetéteket, 7,4 a devizát és 4 százalék a befektetéssel egybekötött biztosítást.
A rendszeresen félretett havi pár ezer forinttal rövid idő alatt megalapozható a pénzügyi biztonság, néhány év alatt pedig már komolyabb megtakarítás is elérhető – hangsúlyozta a közlemény szerint Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. Ez a fajta előrelátás a fiatalabb generáció számára is példaként szolgál – tette hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kedvező feltételekkel jön az új zöldhitel
Új, lakáscélú zöldhitellel jelenik meg a piacon a K&H áprilistól…
Tovább olvasom >A mobiltelefont már nemcsak fizetésre használja a Z-gen
Folyamatosan növekszik az okostelefonos fizetések száma és összege a K&H-nál.…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági kérdésekre kell válaszolnia a magyar cégeknek
Már csak pár hónapja van a magyar cégeknek arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >