Kéztörlő chipseszacskóból
Forradalmi megoldást jelentett be a világ egyik nagy élelmiszeripari cége, a Doritos. Olyan chipseszacskót készítettek, amelybe a fogyasztó beletörölheti ujjait, miután kiette belőle a rágcsálnivalót – írja a FastCompany nyomán az origo.
Mindenki számára ismerős az, amikor burgonyaszirmot ropogtatva az ujjak ételmaradékosak lesznek. Olajos, fűszeres-sós anyag kerül a bőrre a falatkákról, és utána már nem szívesen fog meg az ember mást, például a telefonját.
A Dorirtos most egy izraeli céggel, a Gefen Team-mel összefogva, elkészítette a Towel Bag névre keresztelt chipseszacskóját.
Abban olyan gyapot van, mint amelyeket például a törölközők készítésekor is felhasználnak.
Így az abból készült zacskóból az élelmiszer minden további nélkül elfogyasztható, majd abba utána a ragacsos ujjak beletörölhetők.
Üröm az örömben, hogy a különleges ujjtörlő zacskós termékeket egyelőre csak Izraelben forgalmazzák, és elsősorban a sportrajongókat célozzák meg vele, akik ott is sok rágcsálnivalót fogyasztanak a sportközvetítések ideje alatt. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs hír. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
A magyar-izraeli turisztikai kapcsolatok erősek
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta Hájim Kac izraeli…
Tovább olvasom >Csomagolási hiba miatt chipset hív vissza a Szentkirályi Magyarország Kft.
Csomagolási hiba miatt hív vissza chipseket a Szentkirályi Magyarország Kft.,…
Tovább olvasom >Bővíti termelését Európa legnagyobb saját márkás chips gyártója
A belga Roger & Roger 60 millió eurós beruházással fejleszti…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >