Kéztörlő chipseszacskóból
Forradalmi megoldást jelentett be a világ egyik nagy élelmiszeripari cége, a Doritos. Olyan chipseszacskót készítettek, amelybe a fogyasztó beletörölheti ujjait, miután kiette belőle a rágcsálnivalót – írja a FastCompany nyomán az origo.
Mindenki számára ismerős az, amikor burgonyaszirmot ropogtatva az ujjak ételmaradékosak lesznek. Olajos, fűszeres-sós anyag kerül a bőrre a falatkákról, és utána már nem szívesen fog meg az ember mást, például a telefonját.
A Dorirtos most egy izraeli céggel, a Gefen Team-mel összefogva, elkészítette a Towel Bag névre keresztelt chipseszacskóját.
Abban olyan gyapot van, mint amelyeket például a törölközők készítésekor is felhasználnak.
Így az abból készült zacskóból az élelmiszer minden további nélkül elfogyasztható, majd abba utána a ragacsos ujjak beletörölhetők.
Üröm az örömben, hogy a különleges ujjtörlő zacskós termékeket egyelőre csak Izraelben forgalmazzák, és elsősorban a sportrajongókat célozzák meg vele, akik ott is sok rágcsálnivalót fogyasztanak a sportközvetítések ideje alatt. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs hír. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
200 millió eurót ruház be a PepsiCo belgiumi üzemébe
Jelentős összegből növeli a termelést a PepsiCo a belgiumi Veurne-ben…
Tovább olvasom >Izrael vészhelyzeti búzaellátásról állapodott meg Romániával
Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében Avi Dichter mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter vészhelyzeti…
Tovább olvasom >Egészségtelenek az ultrafeldolgozott élelmiszerek?
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztásának hatása az emberi szervezetre egyre inkább…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >Ezért fáradtak nyáron a magyarok
Évente átlagosan 44 óra alvásvesztést okoz a globális felmelegedés egy…
Tovább olvasom >