Kézműves söröket kínál a második Főzdefeszt
A nyár eleji első kézműves Főzdefeszt után ismét a kézműves sörök sorát kóstolhatják a habzó nedű kedvelői a fővárosi VIII. kerületi Palotanegyedben.
Október 6. és 9. között a májusi első fesztivál sikerén felbuzdulva immár 18 kiváló magyar sörfőzde vesz részt a rendezvényen, köztük a frissen alakult Csobánkai Kézműves Serfőzde, a mályiból való Mályi Ászok, a vonyarcvashegyi Blonder, a tapolcai Stari, a soltvadkerti Kárpi, a nagykátai Bauer és a csepeli Rizmájer, valamint a Szögedi Sörfőzde.
A számos különlegesség mellett a látogatók megkóstolhatják például az első magyar stoutot, a Csobánkai Serfőzde Fekete Bárány nevű, erősen feketecsokoládé ízű sörét. Érdemes lesz odafigyelni az első alkalommal az Év Sörfőzdéje díjat elnyert Békésszentandrási Sörfőzde új, szilvás sörére, és a kifejezetten a Főzdefeszt alkalmából főzött 7 százalékos Fesztivál-Pilzenire.
Bemutatkozik a nyáron alakult Magyar Sörgasztronómiai Egyesület, melynek célja a magyar sörkultúra általános fejlesztése, az ismeretterjesztés, a sör-sommelier-képzés és a vendéglátóiparban a kínálat sokféleségének támogatása.
A magyar sörök mellett a fesztiválon megismerheti a hazai közönség többek között Közép-Európa legnemesebb és legdrágább sörét, a Kaltenecker B27 nevű szupererős fenyőtobozzal, fenyőrüggyel és borókával főtt barnasört, melyet végül Tokaji Aszús hordóban érlelnek pár hónapig. Az osztrák sörfőzést a Hofstettner, Ausztria legmodernebb szemléletű sörfőzdéje képviseli majd.
A sörfesztivál kulturális programokban sem szűkölködik. A három nap alatt a Szabó Ervin Könyvtár aulájában a Magyar Sörfőzés Története című kiállítást lehet majd megtekinteni. A köztereken utcazenészek, performanszok és installációk gondoskodnak a hangulatról.
Meglepő járművekben sem lesz hiány. Az első Főzdefeszthez hasonlóan lesz beer-bike, sőt Főzdebusz és Polski-riksa is.
A sörfesztivál részletes programja és egyéb információk megtalálhatóak az esemény honlapján (www.fozdefeszt.hu).
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AI a vezetésben: több mint automatizálás, a munka támogatása
A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása az üzleti életben már nemcsak…
Tovább olvasom >Jön az idei utolsó Trade Marketing Klubülés – POPAI POP díjátadóval
November 28-án a MOM Kulturális Központ (MOMKult) különtermébe várunk mindenkit,…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben? Jön a 34. Biokultúra Nap!
A Magyar Biokultúra Szövetség immár 34. alkalommal rendezi meg a…
Tovább olvasom >