Magazin: Kézhigiénia kontra fertőzések
A meghűléses időszak kezdetével egyre fontosabb a megfelelő kézhigiénia, hiszen 5-ből 4 betegség a kezekről terjed – érdemes az éttermeknek is készülniük a hidegebb hónapokra, hiszen a személyzet mellett a vendégek is fokozottabban ki vannak téve a fertőzés veszélyének.
A Tork kutatási eredményei szerint az emberek fele nem mos kezet köhögés, tüsszentés vagy orrfújás után, harmaduk pedig étkezés előtt, holott a helyes kézhigiéniával a kórokozók 99 százaléka elpusztítható lenne. Hatékony és figyelemfelkeltő gesztus lehet az éttermek, munkahelyi és közétkeztetők részéről, ha rögtön a bejárat mellé higiéniai állványt helyeznek ki, amelyen kézfertőtlenítő mellett kozmetikai kendő vagy akár kézkrém is elhelyezhető.
A Tork által kifejlesztett állványra szenzoros adagolók is rögzíthetők, így a vendégek érintésmentesen fertőtleníthetik kezüket, minimálisra csökkentve a fertőzésveszélyt. Az állvány mobil, egyszerűen áthelyezhető, és a rászerelhető adagolók igény szerint többféleképpen variálhatóak, attól függően, mire van szükség az adott helyen. Tetejére speciális reklámfelület is illeszthető, így az éttermek egyedi üzeneteiket, logóikat is megjeleníthetik rajta. Bővebb információ: https://www.tork.hu/hygiene-stand/. //
Kapcsolódó cikkeink
Akár napi 20 munkamegszakítás, extra dolgozói stressz és jelentős pazarlás forrása a gyárakban a tisztítás, pedig lenne megoldá
Műszakonként akár 20 megállás – ennyiszer kell egy gépkezelőnek otthagynia…
Tovább olvasom >Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >Nemcsak a hulladékot csökkentik, időt is megtakarítanak a belső mag nélküli toalettpapírok
Megkönnyíti az épületfenntartók és létesítménymenedzserek életét, hogy egyetlen, belső mag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Shake, rendszerváltás, generációváltás – A győri McDonald’s és a Tutti közös története 35 év távlatából
1990. május 19-én a győri Lenin út 23. alatt –…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >Költségtudatosság és tech-nyitottság – így utaznak külföldre a magyarok idén a Visa felmérése szerin
A magyarok 36%-a tervez külföldi nyaralást a közelgő szabadsága alatt,…
Tovább olvasom >