Kezdő szakácsoknak a mélyhűtésről
Némelyik ételfajtából, ha sokat készítünk, a mélyhűtő, mint valami időkapszula teszi lehetővé, hogy eltegyük az ételt. Van, amit azonban semmiképpen nem lehet mélyhűtőbe tenni (hagyományosba legalábbis), mert eredeti értékeit vesztve élvezhetetlenné válik. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium összegyűjtve ezek közül a legjellemzőbbeket, ajánlást készített, mit ne tegyünk a háztartási mélyhűtőbe!
1.Salátafélék, uborka, zeller zöldje, édes paprika – gyorsan romlik színük, állaguk és ízük.
2.Főtt tészta és rizs – puhává, pépessé válik.
3.Tojásfehérjével készült habok – olvadós-vizes lesz.
4.Sajtok egészben – a fagyasztott sajt kieresztve morzsolódik, porlad
5.Rántott ételek, sült krumpli – elvesztik ropogósságukat, amin az újrasütés sem segít.
6.Egész tojás – a nyers tojás széttörik, a főzött fehérjéje pedig gumis állagúvá válik.
7.Tejföl – állaga felolvasztva „szétesik”.
8.Hagyma, fűszerek – kellemetlen ízűvé válnak vagy elvesztik ízüket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Sörcsapda – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Több mint 600 ezer vendégéjszakát hozott az október 23-i hosszú hétvége
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ilyen lesz a karácsonyi halas szezon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >







