Kezdő szakácsoknak a mélyhűtésről
Némelyik ételfajtából, ha sokat készítünk, a mélyhűtő, mint valami időkapszula teszi lehetővé, hogy eltegyük az ételt. Van, amit azonban semmiképpen nem lehet mélyhűtőbe tenni (hagyományosba legalábbis), mert eredeti értékeit vesztve élvezhetetlenné válik. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium összegyűjtve ezek közül a legjellemzőbbeket, ajánlást készített, mit ne tegyünk a háztartási mélyhűtőbe!
1.Salátafélék, uborka, zeller zöldje, édes paprika – gyorsan romlik színük, állaguk és ízük.
2.Főtt tészta és rizs – puhává, pépessé válik.
3.Tojásfehérjével készült habok – olvadós-vizes lesz.
4.Sajtok egészben – a fagyasztott sajt kieresztve morzsolódik, porlad
5.Rántott ételek, sült krumpli – elvesztik ropogósságukat, amin az újrasütés sem segít.
6.Egész tojás – a nyers tojás széttörik, a főzött fehérjéje pedig gumis állagúvá válik.
7.Tejföl – állaga felolvasztva „szétesik”.
8.Hagyma, fűszerek – kellemetlen ízűvé válnak vagy elvesztik ízüket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >