Kevesebb készcsomagolás, több csomagolószer az idei Hungaropackon
Az éppen 45 éve, 1967-ben életre hívott, és 2012-ben 29. alkalommal megrendezett Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyre 31 vállalattól 53 nevezés érkezett. A pályamunkák közül 47 nevezés a fogyasztói és gyűjtőcsomagolás, hat pedig a szállítási csomagolás kategóriájába tartozott.
Aszakterületi megoszlást tekintve ezúttal is az élelmiszeripar a meghatározó 38 pályázattal, kozmetikai, illetve vegyipari kapcsolódású nevezés hat érkezett, míg egyéb iparok termékeinek csomagolásaiból, csomagolószereiből kilenc nevezést adtak be.
A csomagolószerek fő anyagát illetően a papír alapú megoldásokból érkezett a legtöbb (39), a hajlékony és merev falú műanyag megoldásból pedig közel harmadannyi (14). Üveg csomagolószer nevezést önállóan nem, de ajándékcsomagolás részeként négyet is regisztrálhattak, fém csomagolószerrel a résztvevők ezúttal nem pályáztak.
Az előző évek tendenciája ebben az évben is megfigyelhető, eszerint terméket tartalmazó kész csomagolásból kevesebb (15), míg terméket nem tartalmazó csomagolószer-nevezésből több (38) érkezett, így a versenyen ezúttal is elsősorban a csomagolószer-gyártók mutatták be újdonságaikat, technikai, technológiai fejlődésüket.
Örvendetes, hogy a rendszeres pályázók mellett visszatérőkkel és debütálókkal egyaránt találkozhatott a zsűri.
A verseny bírálóbizottsága 2012. június 27-én pontozásos szavazással hozta meg döntését. A nevezések közül az öt legtöbb pontot elért pályamunka HUNGAROPACK díjat, további 31 magas pontszámot elérő nevezés különdíjat, illetve kilenc nevezés okleveles elismerést kapott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >