Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új darált marhahús 60% marhahúst és 40% növényi fehérjét tartalmaz.
A lépéssel a kereskedő célja, hogy fenntarthatóbb alternatívát kínáljon a hagyományos darált hús helyett, akár 40%-kal alacsonyabb CO₂-kibocsátással.
A Lidl szerint a termék íze és megjelenése gyakorlatilag megegyezik a megszokott darált marhahúséval – írja a Retail Detail.
– A fejlesztés során különösen ügyeltünk az ízvilágra. Bátran állítom, hogy még a húsimádók is alig fogják észrevenni a különbséget – árulta el Sam Van Lier, a Lidl Belgium és Luxemburg beszerzési felelőse a Retail Detailnek.
A hibrid hús előállítása kevesebb vizet és termőföldet igényel, miközben segíthet a húsfogyasztás csökkentésében anélkül, hogy az élményről le kellene mondani.
Nem a Lidl az egyetlen üzletlánc az országban, amely hibrid húst vezetett be: június közepén az Albert Heijn is piacra dobott egy sor hasonló terméket, köztük hús és növényi összetevők keverékéből készült hamburgert, darált húst, grillkolbászt és zöldséges krémeket.
Kapcsolódó cikkeink
Az AI segítheti a svájci Lidl klímasemlegességi törekvését
A Lidl mesterséges intelligenciával támogatott eszközt tesztel Svájcban, amely lehetővé…
Tovább olvasom >A Lidl a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt támogatja
A Lidl Magyarország immár hat éve segíti a Heim Pál…
Tovább olvasom >A Lidl tesz róla, hogy idén is stílusos legyen a fesztiválozás
A nyár a fesztiváloké, a Campus pedig idén sem múlhat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszahívja az irodába dolgozóit a Starbucks
Szigorítja a Starbucks a hibrid munkavégzés szabályait: októbertől a vállalat…
Tovább olvasom >Fojtott tempóban: a cégvilág még zsugorodik, de lassul a visszaesés
A hazai cégek száma továbbra is csökken, de a visszaesés…
Tovább olvasom >Czomba Sándor: több mint 1,5 éve folyamatosan nő a fizetések vásárlóereje
Brüsszel hosszú ideje elhibázott gazdaságpolitikát folytat, a háborút támogatja a…
Tovább olvasom >