Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új darált marhahús 60% marhahúst és 40% növényi fehérjét tartalmaz.
A lépéssel a kereskedő célja, hogy fenntarthatóbb alternatívát kínáljon a hagyományos darált hús helyett, akár 40%-kal alacsonyabb CO₂-kibocsátással.
A Lidl szerint a termék íze és megjelenése gyakorlatilag megegyezik a megszokott darált marhahúséval – írja a Retail Detail.
– A fejlesztés során különösen ügyeltünk az ízvilágra. Bátran állítom, hogy még a húsimádók is alig fogják észrevenni a különbséget – árulta el Sam Van Lier, a Lidl Belgium és Luxemburg beszerzési felelőse a Retail Detailnek.
A hibrid hús előállítása kevesebb vizet és termőföldet igényel, miközben segíthet a húsfogyasztás csökkentésében anélkül, hogy az élményről le kellene mondani.
Nem a Lidl az egyetlen üzletlánc az országban, amely hibrid húst vezetett be: június közepén az Albert Heijn is piacra dobott egy sor hasonló terméket, köztük hús és növényi összetevők keverékéből készült hamburgert, darált húst, grillkolbászt és zöldséges krémeket.
Kapcsolódó cikkeink
Tiltólistára tenné a felvágottakat, alkoholt, cukros italokat a belga egészségügyi tanács új étrendi ajánlásában
A belga Legfelsőbb Egészségügyi Tanács új, 17 pontos étrendi ajánlást…
Tovább olvasom >Hibrid tejeket vezet be a holland Albert Heijn
Az Albert Heijn, Hollandia legnagyobb élelmiszerlánca elindította első hibrid tej…
Tovább olvasom >Már három autonóm üzletet működtet a Carrefour Belgiumban
A Carrefour Belgium megnyitotta harmadik autonóm BuyBye üzletét a NATO…
Tovább olvasom >További cikkeink
Só- és cukormentes ketchupot dobott piacra a Heinz UK
Hozzáadott cukor és só nélkül készült ketchupot dobott piacra a…
Tovább olvasom >Jana Ice Tea Peach Zero
Büszkén mutatjuk be a Jana Ice Tea kínálatának legújabb tagját…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Júniusban nem változott a GKI konjunktúra indexe, de tovább csökkent a cégek inflációs várakozása
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >