Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új darált marhahús 60% marhahúst és 40% növényi fehérjét tartalmaz.
A lépéssel a kereskedő célja, hogy fenntarthatóbb alternatívát kínáljon a hagyományos darált hús helyett, akár 40%-kal alacsonyabb CO₂-kibocsátással.
A Lidl szerint a termék íze és megjelenése gyakorlatilag megegyezik a megszokott darált marhahúséval – írja a Retail Detail.
– A fejlesztés során különösen ügyeltünk az ízvilágra. Bátran állítom, hogy még a húsimádók is alig fogják észrevenni a különbséget – árulta el Sam Van Lier, a Lidl Belgium és Luxemburg beszerzési felelőse a Retail Detailnek.
A hibrid hús előállítása kevesebb vizet és termőföldet igényel, miközben segíthet a húsfogyasztás csökkentésében anélkül, hogy az élményről le kellene mondani.
Nem a Lidl az egyetlen üzletlánc az országban, amely hibrid húst vezetett be: június közepén az Albert Heijn is piacra dobott egy sor hasonló terméket, köztük hús és növényi összetevők keverékéből készült hamburgert, darált húst, grillkolbászt és zöldséges krémeket.
Kapcsolódó cikkeink
Otthoni tesztekkel bővíti egészségügyi termékkínálatát a Colruyt Belgiumban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lidl: újabb különadó-emelés már láncbezárást hozhat a magyar piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A legszebb pillanatokért igazán megéri – különleges kampányt indított a Lidl
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
K&H: mit mutat a gyerekinfláció?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A hungarikumok a magyar identitás sokszínűségét mutatják meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Akár tartósan is viszonylag erős maradhat a forint
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
