Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 06. 26. 09:48

A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új darált marhahús 60% marhahúst és 40% növényi fehérjét tartalmaz. 

A lépéssel a kereskedő célja, hogy fenntarthatóbb alternatívát kínáljon a hagyományos darált hús helyett, akár 40%-kal alacsonyabb CO₂-kibocsátással.

A Lidl szerint a termék íze és megjelenése gyakorlatilag megegyezik a megszokott darált marhahúséval – írja a Retail Detail.

– A fejlesztés során különösen ügyeltünk az ízvilágra. Bátran állítom, hogy még a húsimádók is alig fogják észrevenni a különbséget – árulta el Sam Van Lier, a Lidl Belgium és Luxemburg beszerzési felelőse a Retail Detailnek.

A hibrid hús előállítása kevesebb vizet és termőföldet igényel, miközben segíthet a húsfogyasztás csökkentésében anélkül, hogy az élményről le kellene mondani.

Nem a Lidl az egyetlen üzletlánc az országban, amely hibrid húst vezetett be: június közepén az Albert Heijn is piacra dobott egy sor hasonló terméket, köztük hús és növényi összetevők keverékéből készült hamburgert, darált húst, grillkolbászt és zöldséges krémeket.

Kapcsolódó cikkeink