Kevesebb ételt dobnak ki az angolok
A hitelválság kitörése óta a brit háztartások ötöde odafigyel arra mi kerül a szemétbe.A
Sainsbury's üzletlánc által finanszírozott
felmérésből kiderült az egyre dráguló
élelmiszerek a vásárlók 62%-át
takarékosságra tanították, a
megkérdezettek 45 százaléka ma már
hajlandó a hűtőben talált maradékokból
főzni.
A britek korábban évente
mintegy 10 milliárd angol font értékű
élelmiszert dobtak ki, így a különböző
környezetvédelmi szervezetek örömmel üdvözölték
a szomorú indokból bekövetkező, de nagyon is
üdvözítő tendenciát, hogy mostanában lényegesen kevesebb étel kerül feleslegesen a kukákba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >