Kevesebb ételt dobnak ki az angolok
A hitelválság kitörése óta a brit háztartások ötöde odafigyel arra mi kerül a szemétbe.A
Sainsbury's üzletlánc által finanszírozott
felmérésből kiderült az egyre dráguló
élelmiszerek a vásárlók 62%-át
takarékosságra tanították, a
megkérdezettek 45 százaléka ma már
hajlandó a hűtőben talált maradékokból
főzni.
A britek korábban évente
mintegy 10 milliárd angol font értékű
élelmiszert dobtak ki, így a különböző
környezetvédelmi szervezetek örömmel üdvözölték
a szomorú indokból bekövetkező, de nagyon is
üdvözítő tendenciát, hogy mostanában lényegesen kevesebb étel kerül feleslegesen a kukákba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >