Kétszázmilliós jégkrém-hűtőház az ország leghátrányosabb régiójában
Közel 200 millió forintos beruházásból készült el az Unilever Algida márkájával több mint tíz éve együttműködő Eis Food Kft. új jégkrém-hűtőháza az észak-magyarországi Szécsényben.
A beruházás legnagyobb részét a több mint 115 millió forintból megépült új logisztikai csarnok jelentette. A régi hűtőházat közel 60 millió forintból korszerűsítették. Emellett a terület a 14 millió forintból kialakított depóval nőtt. Az Eis Food Kft. az összesen mintegy 200 millió forintos beruházáshoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdasági Operatív Programjának (GOP) támogatására is pályázott.
A speciális szakmunkákat, a hűtőtestek beszerelését az Unilever Algida márkájának szerződött partnere, a magyar tulajdonú Deák Hűtő és Klíma Kft. végezte.
A logisztikai csarnokkal kiegészített új hűtőház a fejlesztésnek köszönhetően a teljes észak-magyarországi régió kiszolgálására képes, beleértve a miskolcit is. Ez jóval nagyobb területi lefedettséget jelent a fejlesztés előtti lehetőségekhez képest. A szécsényi hűtőházból összesen 2437 vevőpartnerhez szállítanak Algida jégkrémeket.
A projekt befejezése után a hűtőház 250 raklapnyi jégkrém logisztikai tárolására vált alkalmassá. A belső hőmérsékletet műholdas jelző-figyelő rendszer vigyázza, amely óránként rögzíti a hőfokadatokat, és küldi az Algida veszprémi regiszter központjába. Az új környezetbarát technológiának köszönhetően a hűtőház jóval kisebb energiafelhasználással működik, mint korábban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rangos díjakkal ismerték el a SPAR kevesebb műanyagot igénylő, innovatív csomagolási megoldását
Két rangos díjjal tüntették ki a SPAR Magyarország innovatív csomagolástechnológiáját.…
Tovább olvasom >Távozik a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója
Távozik a posztjáról a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója március 5-ével –…
Tovább olvasom >Hungexpo: több mint 23 ezer látogató kereste fel a Utazás+ Kiállítást és a Budapest Boat Show-t
Több mint 23 ezer látogató kereste fel a 47. Utazás+…
Tovább olvasom >