Két magyar város is az élvonalban, ha sörárakról van szó
Magyarország büszkén áll az európai sörárak dobogóján, ahol Debrecen és Szeged két kiváló teljesítménnyel ragyog ki. A brit Numbeo összeállításában, mely az európai turistacélpontokat rangsorolja a legalacsonyabb éttermi sörárak alapján, a két magyar város első és harmadik helyen szerepel.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/11/Kepernyofoto-2023-11-18-16.20.27.png)
Sok helyen drága, nálunk olcsó
Az élen: Debrecen
Debrecen, Magyarország második legnépesebb városa, az élen jár az alacsony sörárak terén. Itt egy fél liter éttermi sör mindössze 92 pennybe kerül, vagyis nagyjából 400 forintba, amely kiemelkedő teljesítmény a nemzetközi összehasonlításban.
A dobogó harmadik fokán: Szeged
Szeged, Csongrád-Csanád megyeszékhelye, a dobogó harmadik fokára lépve bizonyítja, hogy Magyarországon a jó sörárak nem csupán egy városra korlátozódnak. Itt egy korsó sörért 1,15 fontot, vagyis közel 500 forintot fizetnek.
A teljes európai lista: a legolcsóbb éttermi sörök
- Debrecen, Magyarország – 92 penny
- Chisinau, Moldova – 1,13 GBP
- Szeged, Magyarország – 1,15 GBP
- Szczecin, Lengyelország – 1,18 GBP
- Eperjes, Szlovákia – 1,22 GBP
- Burgasz, Bulgária – 1,30 GBP
- Marosvásárhely, Románia – 1,32 GBP
- Mostar, Bosznia-Hercegovina – 1,33 GBP
- Banja Luka, Bosznia-Hercegovina – 1,33 GBP
- Nagyszeben, Románia – 1,41 GBP
…és a legdrágábbak
- Reykjavík, Izland – 8,21 GBP
- Bergen, Norvégia – 8,09 GBP
- Stavanger, Norvégia – 7,75 GBP
- Espoo, Finnország – 7,65 GBP
- Trondheim, Norvégia – 7,38 GBP
- Oslo, Norvégia – 7,35 GBP
- Genf, Svájc – 7,24 GBP
- Lausanne, Svájc – 7,24 GBP
- Zürich, Svájc – 7,24 GBP
- Bázel, Svájc – 7,23 GBP
Az évtizedek során Magyarország söripara jelentős változásokon ment keresztül, különösen a kisüzemi sörfőzdék térnyerésével. Az országban megfigyelhető söripari forradalom új ízeket és tapasztalatokat hozott a sörkedvelőknek.
Azonban a kisüzemi sörfőzdéknek is szembesülniük kell kihívásaikkal. Az energiakrízis, a szakképzett munkaerő hiánya, és az alapanyagok árának emelkedése mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a kis főzdék működését.
Kapcsolódó cikkeink
Zamárdi saját söre is debütált a Balaton Beer Weekenden
Péntek délutántól vasárnap éjjelig 40-féle sörkülönlegességet kóstolhattak a vendégek a…
Tovább olvasom >Hétvégére elkészül Zamárdi söre!
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója…
Tovább olvasom >A nagy sportesemények is segítik a sörfogyasztást
Bár a nagy sportesemények átmenetileg pozitív hatást gyakorolnak a sörfogyasztás…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >