Két magyar termék a világ legjobb élelmiszerei között
A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban – közölte az édességgyártó cég az MTI-vel. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.
Az eseményen TOP50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.
A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai között az idén három csokoládé termék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik.
Közölték, a chocoMe csokoládék a világ 31 országában érhetők el.
Az idei versenyre több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre, több kategóriában, olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, ami a fine food minőségbe sorolható. A terméket 400 zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.
A chocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, míg tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió forint, tavaly pedig 64 millió forint volt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban
Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok és táplálkozás: A rejtett veszélyek
Az elmúlt években a mikroműanyagok jelenléte és hatásai egyre inkább…
Tovább olvasom >A legfontosabb agrár-külkereskedelmi partner Németország
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitelének értéke 3570 millió eurót,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Milliók dönthetnek milliókról akár egy mozdulattal a Tescónál
Emberek millióinak kezében van újra több millió forint és környékbeli…
Tovább olvasom >Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >