Keresik Magyarország sörkorcsolyáját
Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a Sör Világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a Szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.
A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban hazánkban még nem találtuk meg hivatalosan azt a falatkát – sörkorcsolyát, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyorónem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé” – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.
A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett, HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység.A versenyt három kategóriában hirdetik meg: világos láger, búza, és félbarna, illetve barna sörök mellé kigondolt sörkorcsolyákkal lehet pályázni. A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai sörszakma képviselői együtt választják ki. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd.A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.
Kapcsolódó cikkeink
Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Hatalmas vállalkozói érdeklődés mellett mutatkoztak be az új versenyképességet növelő uniós pályázatok a budapesti kamara tájékoztató fórumán
Több mint egy évtizedes kihagyás után budapesti cégek számára is…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >