Keresik Magyarország sörkorcsolyáját
Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a Sör Világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a Szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.
A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban hazánkban még nem találtuk meg hivatalosan azt a falatkát – sörkorcsolyát, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyorónem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé” – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.
A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett, HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység.A versenyt három kategóriában hirdetik meg: világos láger, búza, és félbarna, illetve barna sörök mellé kigondolt sörkorcsolyákkal lehet pályázni. A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai sörszakma képviselői együtt választják ki. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd.A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.
Kapcsolódó cikkeink
Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: újabb 5 milliárd forint támogatás feldolgozó üzemek fejlesztésére
Az Agrárminisztérium elkötelezett a hazai, minőségi élelmiszert előállító vállalkozások segítése…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több mint 1 millió vendég érkezett a magyarországi szállashelyekre
2025 februárjában tovább erősödött a magyar turizmus: több mint 1…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Történelmi rekordot döntött tavaly a globális hotelipar
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt…
Tovább olvasom >