Kenguru és krokodil
– Ínyenceknek szánt különlegességként rakjuk fel étlapunkra időnként a krokodil- és kengurusteaket. A beszerzés egyszerű, hiszen már Magyarországon is van olyan nagykereskedés, ahol hozzá lehet jutni az alapanyagokhoz – mondja Jéger Zsolt, az alsópetényi Hármaskönyv fogadó tulajdonosa.– Az elkészítésben sincs semmi különleges, hiszen rostlapon sütjük meg a húsokat, ugyanúgy, ahogy általában az ausztrál barbecue készül. Az érdeklődés nem mondható jelentősnek, általában hétvégén kerül föl az étlapra a krokodil és a kenguru. Van, hogy öt-hat adagot is eladunk, de van, hogy semmilyen igény nincs a vendégek részéről. Ez talán annak köszönhető, hogy bizalmatlanok az újdonságokkal szemben, pedig a kenguru húsa zsenge, puha, sovány és ízletes. Angolosan vagy félig megsütve is ízletes, de vigyázni kell vele, mert túlságosan megsütve a hús kiszárad. A krokodil húsa leginkább a csirkére emlékeztet, de van benne egy kis marhahúsbeütés is. Rövid idejű sütés után egyáltalán nem rágós, csak ha sokáig sütik. Gondolom, a szerény érdeklődés köszönhető annak is, hogy az alapanyagok beszerzési ára meglehetősen magas, de ez nem csoda, hosszú úton, messziről érkezik Európába a kenguru- és krokodilhús.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >