Kellemes nyári koktélajánló: a gyömbérfajd felfrissít
Tagadhatatlanul beköszöntött a nyár, engedjünk meg magunknak egy kis lazítást. Ha messze még a nyaralás, de kikapcsolódásra van szükséged, vedd kezedbe az irányítást, és keverj magadnak egy kellemes koktélt! A fajdos whisky szinte mindennel keverhető – mi most gyömbérrel ajánljuk.
Skócia kedvenc italát nemhiába nevezik a helyiek az „élet vizének”. A The Famous Grouse whiskyt több mint 100 éve a legjobb minőségű maláta- és gabonapárlatokból házasítják. Az aranysárga italt sokszor a férfias jelzővel illetik, ám mostanában egyre több hölgyrajongója akad a fajdos nedűnek.
A gyakran csodafűszer néven emlegetett gyömbérnek számtalan felhasználása ismert. Gyógyszerként, ízesítés gyanánt, de akár teaként is fogyasztható. Különleges íze üdítőkben és gyömbérsör formájában is visszaköszön. Skócia kedvenc whisky-jének markáns ízét a különleges aromájú, afrodiziákumként is ismert növény, a gyömbér lágyabbá és édesebbé varázsolja, a következő két, pár perc alatt elkészíthető receptet ajánljuk a nyári napokra.
GYÖMBÉRFAJD
Hozzávalók:
· Highball pohár (magas falú pohár, 230-280 ml-es befogadóképességgel)
· jégkocka
· citromgerezdek
· 25ml The Famous Grouse whisky
· gyömbérsör
Töltsük fel a poharat jégkockával, facsarjuk rá a citromot, majd adjuk hozzá a The Famous Grouse-t és végül a gyömbérsört. Keverjük meg és máris kezünkben a nyár indításának kulcsa.
GYÖMBÉRES JERUZSÁLEMI PEZSGÉS
Hozzávalók:
· Highball pohár (magas falú pohár, 230-280 ml-es befogadóképességgel)
· jégkocka
· lime
· 25ml The Famous Grouse
· 12,5 ml narancslikőr (triple sec)
· gyömbérsör
Egy magas falú poharat töltsünk meg jégkockával, és facsarjuk rá egy lime-ot. Adjuk hozzá a The Famous Grouse-t és a triple sec likőrt, öntsük fel gyömbérsörrel és tálaljuk.
Kellemes felfrissülést, egészségünkre!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >