Kékfrankos Most! – Hatvan pincészet kékfrankosai a Sofitelben
Több mint hatvan hazai és határon túli pincészet kékfrankosaival és kékfrankos alapú házasításaival ismerkedhetnek meg a Kékfrankos Most! kóstoló látogatói szombaton a Sofitel Budapest szálloda termeiben.
Áprilisban a már második alkalommal megrendezett Kékfrankos Most! rendezvénysorozat keretében országszerte számos étterem és borbár kínálnak kékfrankossorokat hozzájuk kigondolt fogások társaságában, a borkereskedések és a pincészetek kedvezményes kékfrankosajánlatait kihasználva pedig a fogyasztók asztalára kerülhet több palack is ezekből a borokból – közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint írták, a kékfrankost több ok miatt is jó gasztrobornak tartják a szakértők. Játékos savai felüdítik a szájat két falat között, legyen szó akár fűszeresebb, akár zsírosabb ételekről, mérsékelt tannintartalma pedig elősegíti, hogy a vörös húsokon túl csirkepaprikáshoz, paradicsomszósszal gazdagított pizzához vagy grillezett zöldségekhez is lehessen tölteni belőle. Gyümölcsös illatuknak és ízüknek köszönhetően a kékfrankosok jólesően kortyolgathatók tovább az étkezés befejeztével is.
Az egész hónapon át tartó Kékfrankos Most! rendezvénysorozat központi kóstolóját szombaton tartják a Sofitel Budapest termeiben. Kékfrankosokkal, illetve a fajtán alapuló házasításokkal várja az érdeklődőket többek között az Ax Borászat (Kéthely), a Bock Pince (Villány), Bott Frigyes (Muzsla, Felvidék), a Bukolyi Családi Birtok (Eger), a Dénes Hegybirtok (Somló), Dúzsi Tamás Pincéje (Szekszárd), az Esterházy Weingut (Burgenland), a Garger Pince (Sopron), a Heimann Családi Birtok (Szekszárd), Karner Gábor kézműves borászata (Mátra), a Kobal Family Wines (Szlovénia), a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Ruppert Pince (Villány), a Takler Pince (Szekszárd), a Taschner Borház (Sopron) és a Weingut Ernst Triebaumer (Burgenland).
A Winelovers programsorozat többi kóstolójához hasonlóan a szervezők ez alkalommal is készülnek mesterkurzusokkal azok számára, akik alaposabban el szeretnének mélyülni a témában. A délután a mátrai Tőkésekkel indul, ezt követi egy osztrák pincészet, a Krutzler vertikális kóstolója, az estét a mesterkurzus teremben pedig a Junibor csapatával zárják.
A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.kekfrankosmost.hu honlapon találhatók. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Nem csak a bor, a tető is lehet fehér: így küzd a felmelegedés ellen ez a borászat
Esztergom fölött bújik meg az a szlovákiai, zömében magyarok lakta kis…
Tovább olvasom >Őszi kirándulás és borkóstoló az Etyek-Budai borvidéken
Az őszi időszak tökéletes lehetőséget nyújt az aktív turizmus kedvelőinek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >