Kedvező változások a húsiparban
Kedvező előjelekkel indul az új uniós költségvetési ciklus a húsipar számára; most az a feladat, hogy a támogatások minél célszerűbben és hatékonyabban hasznosuljanak – summázható a NAK Húsfeldolgozási Országos Kamarai Osztályának ülésén kialakult vélemény. Az ágazat szakemberei a vertikális és horizontális integrációban látják az előrelépést.
Németh Antal országos osztályvezető szerint a következő években a vágóhidakat és a feldolgozóipart külön kellene választani. A nemzetközi példák azt mutatják, hogy olcsóbb, ha nagy mennyiségben történik a vágás, a feldolgozásnál pedig a célszerűség azt diktálja, hogy ne több száz terméket állítson elő egy-egy cég, hanem kevesebbet, de jó, egyenletes minőségben. A folyamatokat a vállalkozói oldalon az érdekek felismerése és felismertetése segítheti, míg a támogatási oldalon az irányított pályázatok lehetnek ösztönzőek. Németh Antal beszámolt arról is, hogy az országos osztály határozatot fogadott el az őstermelők szigorú ellenőrzése ügyében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyar Édességgyártók Szövetsége: trendek 2025-ben és kilátások 2026-ra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2026: Ki hozza a csákányt és a lapátot a mesterséges intelligenciához?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így változik az egyéni vállalkozók élete január 1-től: 20 millió forintra emelkedik az alanyi adómentes keret, átalakul a SZOCHO
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
