Kedvező változások a húsiparban
Kedvező előjelekkel indul az új uniós költségvetési ciklus a húsipar számára; most az a feladat, hogy a támogatások minél célszerűbben és hatékonyabban hasznosuljanak – summázható a NAK Húsfeldolgozási Országos Kamarai Osztályának ülésén kialakult vélemény. Az ágazat szakemberei a vertikális és horizontális integrációban látják az előrelépést.
Németh Antal országos osztályvezető szerint a következő években a vágóhidakat és a feldolgozóipart külön kellene választani. A nemzetközi példák azt mutatják, hogy olcsóbb, ha nagy mennyiségben történik a vágás, a feldolgozásnál pedig a célszerűség azt diktálja, hogy ne több száz terméket állítson elő egy-egy cég, hanem kevesebbet, de jó, egyenletes minőségben. A folyamatokat a vállalkozói oldalon az érdekek felismerése és felismertetése segítheti, míg a támogatási oldalon az irányított pályázatok lehetnek ösztönzőek. Németh Antal beszámolt arról is, hogy az országos osztály határozatot fogadott el az őstermelők szigorú ellenőrzése ügyében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >