Kedvező változások a húsiparban
Kedvező előjelekkel indul az új uniós költségvetési ciklus a húsipar számára; most az a feladat, hogy a támogatások minél célszerűbben és hatékonyabban hasznosuljanak – summázható a NAK Húsfeldolgozási Országos Kamarai Osztályának ülésén kialakult vélemény. Az ágazat szakemberei a vertikális és horizontális integrációban látják az előrelépést.
Németh Antal országos osztályvezető szerint a következő években a vágóhidakat és a feldolgozóipart külön kellene választani. A nemzetközi példák azt mutatják, hogy olcsóbb, ha nagy mennyiségben történik a vágás, a feldolgozásnál pedig a célszerűség azt diktálja, hogy ne több száz terméket állítson elő egy-egy cég, hanem kevesebbet, de jó, egyenletes minőségben. A folyamatokat a vállalkozói oldalon az érdekek felismerése és felismertetése segítheti, míg a támogatási oldalon az irányított pályázatok lehetnek ösztönzőek. Németh Antal beszámolt arról is, hogy az országos osztály határozatot fogadott el az őstermelők szigorú ellenőrzése ügyében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Februárban emelkedett a FAO élelmiszerár indexe
A cukor, tejtermékek és a növényi olajok drágulásától fűtve nőtt…
Tovább olvasom >A fejlesztéseknek köszönhetően nőtt a hajtatott zöldségtermesztés versenyképessége
Az elmúlt években sem tört meg a hazai hajtatott zöldségtermesztés…
Tovább olvasom >Erős márkák tejben fürösztve
A tejszeletek piaca az infláció csillapodtával helyreállt, az eladási volumenek…
Tovább olvasom >