Keceli paprikával köszönti a húsvétot a MAGGI
Bár ebben az időszakban aligha találunk magyar paprikát a kereskedelmi láncokban, Csúzi Attila keceli termelő extra minőségű paprikája elérhető lesz a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben az ünnepi időszak előtt.
Az utóbbi években meglehetősen visszaszorult a kora tavaszi paprikatermelés Magyarországon, főként a nagy mennyiségű, olcsó importáru jelenléte és a korai ültetés magas költségei miatt. A MAGGI azonban, felhívva a figyelmet a friss magyar paprika ízére és fontosságára, egy promóció keretén belül várhatóan 100 000 darab extra minőségű paprikát – döntő többségben TV paprikát és emellett hegyes erős paprikát – rendelt meg a lassan 20 éve kertészkedéssel, termesztéssel foglalkozó Csúzi Attilától.
„Ebben a húsvét előtti időszakban igen jelentős mennyiségnek számít ez a magyar piacon” – kezdi Csúzi Attila termelő, aki jelenleg összesen 15 ezer négyzetméteren gazdálkodik, egy szezonban átlagosan 200 tonna paprikát termesztve. A szakember nem csupán az üzleti lehetőséget látta meg a MAGGI kezdeményezésében, hanem annak is örült, hogy ezúton is tovább népszerűsítheti a hazai paprika fogyasztását. – „A magyar paprika kiváló minősége több tényező együttes hatására alakul ki. Az éghajlat, a napsütéses órák magas száma és a kiváló vízminőség mellett a több évtizedes, magas szintű fajtanemesítési kutatómunka, a termesztő szakemberek rengeteg tapasztalata, gyakorlata és kitartása is hozzájárul ahhoz, hogy friss, ropogós, lédús paprika kerüljön a családok asztalára”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: januárban 1,0 millió vendég közel 2,3 millió vendégéjszakát töltött el
2025 januárjában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,0…
Tovább olvasom >Lendülj formába idén tavasszal! – szakértői tippek az aktív életmódhoz
A tavasz közeledtével egyre többen érzik a vágyat, hogy új…
Tovább olvasom >A higiéniai szegénység enyhítésére társult az Amazon, az Unilever és a Colgate-Palmolive
Az Amazon az Unileverrel, a Colgate-Palmolive-val és más vezető márkákkal…
Tovább olvasom >