Keceli paprikával köszönti a húsvétot a MAGGI
Bár ebben az időszakban aligha találunk magyar paprikát a kereskedelmi láncokban, Csúzi Attila keceli termelő extra minőségű paprikája elérhető lesz a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben az ünnepi időszak előtt.
Az utóbbi években meglehetősen visszaszorult a kora tavaszi paprikatermelés Magyarországon, főként a nagy mennyiségű, olcsó importáru jelenléte és a korai ültetés magas költségei miatt. A MAGGI azonban, felhívva a figyelmet a friss magyar paprika ízére és fontosságára, egy promóció keretén belül várhatóan 100 000 darab extra minőségű paprikát – döntő többségben TV paprikát és emellett hegyes erős paprikát – rendelt meg a lassan 20 éve kertészkedéssel, termesztéssel foglalkozó Csúzi Attilától.
„Ebben a húsvét előtti időszakban igen jelentős mennyiségnek számít ez a magyar piacon” – kezdi Csúzi Attila termelő, aki jelenleg összesen 15 ezer négyzetméteren gazdálkodik, egy szezonban átlagosan 200 tonna paprikát termesztve. A szakember nem csupán az üzleti lehetőséget látta meg a MAGGI kezdeményezésében, hanem annak is örült, hogy ezúton is tovább népszerűsítheti a hazai paprika fogyasztását. – „A magyar paprika kiváló minősége több tényező együttes hatására alakul ki. Az éghajlat, a napsütéses órák magas száma és a kiváló vízminőség mellett a több évtizedes, magas szintű fajtanemesítési kutatómunka, a termesztő szakemberek rengeteg tapasztalata, gyakorlata és kitartása is hozzájárul ahhoz, hogy friss, ropogós, lédús paprika kerüljön a családok asztalára”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >