Keceli paprikával köszönti a húsvétot a MAGGI

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 03. 02:12

Bár ebben az időszakban aligha találunk magyar paprikát a kereskedelmi láncokban, Csúzi Attila keceli termelő extra minőségű paprikája elérhető lesz a SPAR és az INTER­SPAR üzleteiben az ünnepi időszak előtt.

Az utóbbi években meglehetősen visszaszorult a kora tavaszi paprikatermelés Magyarországon, főként a nagy mennyiségű, olcsó importáru jelenléte és a korai ültetés magas költségei miatt. A MAGGI azonban, felhívva a figyelmet a friss magyar paprika ízére és fontosságára, egy promóció keretén belül várhatóan 100 000 darab extra minőségű paprikát – döntő többségben TV paprikát és emellett hegyes erős paprikát – rendelt meg a lassan 20 éve kertészkedéssel, termesztéssel foglalkozó Csúzi Attilától.

„Ebben a húsvét előtti időszakban igen jelentős mennyiségnek számít ez a magyar piacon” – kezdi Csúzi Attila termelő, aki jelenleg összesen 15 ezer négyzetméteren gazdálkodik, egy szezonban átlagosan 200 tonna paprikát termesztve. A szakember nem csupán az üzleti lehetőséget látta meg a MAGGI kezdeményezésében, hanem annak is örült, hogy ezúton is tovább népszerűsítheti a hazai paprika fogyasztását. – „A magyar paprika kiváló minősége több tényező együttes hatására alakul ki. Az éghajlat, a napsütéses órák magas száma és a kiváló vízminőség mellett a több évtizedes, magas szintű fajtanemesítési kutatómunka, a termesztő szakemberek rengeteg tapasztalata, gyakorlata és kitartása is hozzájárul ahhoz, hogy friss, ropogós, lédús paprika kerüljön a családok asztalára”

Kapcsolódó cikkeink