Kávéscsészék kávézaccból, avagy így kell kimaxolni a recyclingot
2012-ben csak az amerikaiak 215 millió tonna szemetet termeltek. Ennek jelentős része élelmiszerhulladék volt. Mivel a kávéfogyasztás mértéke egyre nő napjainban, fontos kérdéssé vált, mi történik a kávézaccal.
Ez a kérdés foglalkoztatta Julian Lechnert is, aki öt évnyi kísérletezést követően alkotta meg a Kaffeeform nevű céget, amely kávézaccból és egyéb megújuló nyersanyagból készít kávéscsészéket és alátéteket. (Product Ventures)
Kapcsolódó cikkeink
A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >Közös nyilatkozatban hívják fel a figyelmet a BIOEAST-tagországok a fenntartható természeti erőforrás-használathoz kapcsolódó kutatás és innováció fontosságára
A soros magyar EU-elnökség a BIOEAST kezdeményezéssel együttműködve magas szintű…
Tovább olvasom >Egyre átgondoltabb AI-fejlesztések zajlanak
Az innovációban élenjáró és a digitális átállást kiemelten kezelő cégeknél…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Mizo Immun+ epres-banános gyümölcsjoghurt 125 g
A Mizo Immun+ új, limitált kiadású epres-banános gyümölcsjoghurt 125 g…
Tovább olvasom >A felelősség tánca – A nap videója
Dance of Responsibility – azaz A felelősség tánca című megrendítő…
Tovább olvasom >Mizo banános-csoki ízű tej 450 ml
A Mizo új, limitált kiadású, banános-csoki ízű tej 450 ml kiszerelésben,…
Tovább olvasom >