Kávéscsészék kávézaccból, avagy így kell kimaxolni a recyclingot
2012-ben csak az amerikaiak 215 millió tonna szemetet termeltek. Ennek jelentős része élelmiszerhulladék volt. Mivel a kávéfogyasztás mértéke egyre nő napjainban, fontos kérdéssé vált, mi történik a kávézaccal.
Ez a kérdés foglalkoztatta Julian Lechnert is, aki öt évnyi kísérletezést követően alkotta meg a Kaffeeform nevű céget, amely kávézaccból és egyéb megújuló nyersanyagból készít kávéscsészéket és alátéteket. (Product Ventures)
Kapcsolódó cikkeink
Állatjólét és fenntarthatóság – Az európai állattenyésztők 2030-ig tartó jövőképe
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai…
Tovább olvasom >Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Iványi – Bio Csirke
Egy új, régóta várt termékkört szeretnénk bemutatni, az Iványi brand…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Jó Hentes Gourmet Kalocsai parasztkolbász csípős, csemege
A Kalocsai fűszerpaprikával – mint HUNGARIKUM – készült termékcsalád megalkotásakor a…
Tovább olvasom >Iványi – Bio Csirke
Egy új, régóta várt termékkört szeretnénk bemutatni, az Iványi brand…
Tovább olvasom >„nitrilla” egyszer használatos antiallergén nitrilkesztyű
Nitrilla márkanéven, praktikus, kis kiszerelésű, prémium minőségű, okos (hővezető) nitrilkesztyűvel…
Tovább olvasom >