Kávé és művészet
300 pályázat érkezett a Coca-Cola HBC Magyarország által szervezett Costa Art & Craft pályázatra. Közülük a kávé által inspirált alkotások versenyének döntőjébe a szakmai zsűri 40 alkotást juttatott. A pályázatra bármilyen, a kávé vagy a kávézás által inspirált új, eddig máshol be nem mutatott alkotással lehetett pályázni műfaji megkötések nélkül, „A kávézás élménye – rutin helyett rituálé” tematika mentén.

Sarfenstein Ditta – Sok tej, kis kávé, cukor nélkül
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A Costa Coffee brand, mely idén frissíti arculatát azért célozta pályázatával az alkotni vágyókat, mert úgy látja, hogy a kávérajongók között egyre markánsabban körvonalazódik egy új fogyasztói bázis: ők a rituális művészek, akiknek mindennapjait áthatja az alkotás vágya. Külön kategóriában indultak a részben, vagy egészben mesterséges intelligenciával alkotott művek. A 800 ezer forintos Best of Costa Nagydíjat Sarfenstein Ditta, a Sok tej, kis kávé, cukor nélkül című alkotásával nyerte. a Coca-Cola HBC Magyarország Díját és az ezzel járó 600 ezer forintot Juhász Dani kapta a Barista Fold című művéért. //
Kapcsolódó cikkeink
…azért a boróka az úr!
Világszinten a gin kategória még növekedésben van, ám a fejlődés…
Tovább olvasom >Kevesebb cukor, minimális szénhidrát
A cukormentes és szénhidrátcsökkentett élelmiszerek piaca ma már messze túlmutat…
Tovább olvasom >Újra pezseg a szénsavas piac
A szénsavas üdítők piaca 2024-ben kihívásokkal teli, de növekedést mutató…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >