A kávé és a csúcsgasztronómia találkozása
Február 16. és 18. között, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Nespresso nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. A három napos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia és a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében fog telni. A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a szerencsés vendégek.
Az elkészített ételekben a kávé lesz a főszereplő, így a vendégek megismerhetik, hogy a legjobb séfek hogyan használják kreatívan a kávét, mint alapanyagot, akár egy főétel ízesítésére. Emellett a résztvevők megleshetik az ételek elkészítését, sőt maguk is kipróbálhatják a séfek különböző fortélyait.
A Nespresso Atelier-n hazánk ismert gasztronómiai szakemberei gondoskodnak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában kerüljenek tányérra. A séfek olyan ízkombinációkkal készülnek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtenek majd.
– a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha),
– a Michelin-csillagos Mészáros Ádám (ONYX Étterem),
– a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo (COSTES Downtown),
– a két Michelin-csillagos Nicola Portinari (La Peca),
– a három Michelin-csillagos Enrico Cerea (Da Vittorio),
– Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar)
– Mizsei János (MÁK Bistro),
– Mártha Róbert cukrász (ONYX Étterem),
– Herczeg Ágnes borszakértő, Master of Wine jelölt
– Fiáth Attila borszakértő, Master of Wine jelölt
– Nagy Zoltán nemzetközileg elismert bártender (Boutiq’ Bar),
– Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete
Az Atelier élményről készült beharangozó videó itt tekinthető meg: LINK
A rendezvény során a Nespresso Gastro Experience Center is várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállításon a kávérajongók személyesen, ízek és illatok mentén tapasztalhatják meg a kávé és a gasztronómia kapcsolatát. A látogatók próbára tehetik kóstolási és asszociációs képességeiket, melyhez a téma specialistái adnak iránymutatást.
Bővebb információ: www.nespresso.com/atelierbudapest
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >