Katonai gasztronómiai élményekkel folytatódik az Így főznek… könyvsorozat
A Magyar Honvédségben valaha szolgált és jelenleg szolgáló katonáinak gasztronómiai élményeivel folytatódik Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek… című könyvsorozata.
A kötetről kedden Budapesten, Stefánia Palotában, a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében tartottak kóstolóval egybekötött tájékoztatót.
A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott háttéranyagában felidézte: tizenhat éve jelent meg először Őszy-Tóth Gábriel Így főz a tisztelt ház című könyve. A később borászokkal, közéleti személyiségekkel, hírességekkel, sportolókkal megjelent sorozat mostani tizenegyedik darabjában a katonáké lesz a főszerep.
Az ötven személyes hangvételű interjút tartalmazó könyvben a legkülönfélébb helyeken és beosztásokban – a katonai hierarchia széles skálájában – szolgáló katonák jelennek meg. „Ami a haza szolgálatán kívül még közös bennük: a kulináris élmények, a főzés szeretete és annak magas szinten való művelése”.
A többi könyvhöz hasonlóan a katonák kedvenc ételeiket is ajánlják a lapokon, mellettük recepttel és az elkészített ételek fotóival. Most viszont – az előző kötetektől eltérően – maguk az interjúalanyok is részt vesznek az ételfotókhoz készülő kedvenc ételek elkészítésében. Ebben a katonák szakértői segítsége Balázs Gergő, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Helyőrségdandár Regiment éttermének főszakácsa, a 2016-os erfurti kulináris olimpián kétszeres ezüstérmes Magyar Honvédség katonaszakács-válogatottjának csapatkapitánya.
A most készülő reprezentatív kiadású Így főznek a katonák című könyv várhatóan év végén kerül a könyvespolcokra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bodrogi Gyulával és Süsüvel is találkozhatnak a családok a Varázsligetben
A Szent István Nap rendezvénysorozata idén is színes programkavalkáddal várja…
Tovább olvasom >Tepsivirág – A nap videója
Az igazán nagy ötleteknek gyakran sajátja, hogy ha látja őket…
Tovább olvasom >Egy trendekhez simuló étterem, eddig ismeretlen ízvilágú konyhával
Budapest gasztronómiai kínálata újabb különlegességgel bővült: a Vas utcában megnyílt…
Tovább olvasom >