Kárpát-medencei mézfesztivált rendeznek Zalaegerszegen
Tizennyolc mézlovagrend felvonulásával december 3-án kétnapos Kárpát-medencei mézfesztivál kezdődik a zalai megyeszékhelyen – jelentették be egy csütörtöki sajtótájékoztatón.
Zalaegerszeg hírnevét azok a rendezvények erősítik, amelyek egyediek és a térségre jellemzők. Az elmúlt évtizedekben ilyenné vált a mézfesztivál, melynek a város a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban biztosított és biztosít helyszínt
– mondta Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere.
Tarsoly Tibor, a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete elnöke kiemelte: 17. alkalommal rendezik meg a méz fogyasztását és jótékony hatását népszerűsítő programot.
Céljuk, hogy a méz alapvető élelmiszerként szerepeljen a magyar családok étrendjében. Az egy kilogrammos évi mézfogyasztást duplájára szeretnék növelni – közölte.
Az országban 15 ezren foglalkoznak méhészettel, akiktől megbízható, minőségi mézet lehet vásárolni – hangsúlyozta.
A fesztiválon mézből és propoliszból is gazdag lesz a választék. A sárréti, észak-bácskai, alföldi, tolnai és zalai, valamint a székelyföldi méhészek 20 standon állítják ki termékeiket.
A mézkóstolás és vásár mellett szakmai és kulturális programokkal várják a látogatókat.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: a rendszeres mézfogyasztás az élhetőbb jövőért tett lépés
A rendszeres mézfogyasztás az élhetőbb jövőért tett fontos lépés –…
Tovább olvasom >Elindult a mézfogyasztást ösztönző kampány
Elindult a mézfogyasztást népszerűsítő idei kampány, amelynek középpontjában a hársméz…
Tovább olvasom >Egy, két, hárs – hársmézet népszerűsítő kampány indult
A téli időszak kedvelt immunerősítője, a hársméz áll az idei…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >