Karbon-semlegességre törekszik a Danone
A Danone nemrég jelentette be, hogy 2021-re el akarja érni a karbon-semlegességet. Ennek érdekében a cég komoly összeget invesztált új-zélandi szárítóüzemébe, hogy biomassza-kazánjával évi 20 ezer tonnával csökkentse CO2-kibocsájtását.
A kazán, amelyet kizárólag helyi forrásból származó, fenntartható fával üzemeltetnek majd adja az energiát ahhoz, hogy a Nutricia sprayhez szükséges tejport kinyerjék a tejből.
A Danone tervei között szerepel egy új vízkezelési eljárás is, amelynek segítségével sokkal hatékonyabb lesz a cég vízfelhasználása.
Kapcsolódó cikkeink
Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >