Kagylótenyésztésbe fogott a Colruyt Group Belgiumban
A belga Colruyt Csoport betakarította az első adag kagylót saját északi-tengeri farmján. A bejelentésre 18 hónappal azután került sor, hogy a vállalat megkezdte a belga partoktól mintegy öt kilométerre található első kereskedelmi tengeri farmjának építését. A Colruyt Group a következő néhány hónapban 10-15 tonna horogsoros, illetve függesztett technológiával tenyésztett kagyló betakarításával számol. A kagyló a Cru lánc négy piacán lesz kapható.
A belgák az egyik legnagyobb kagylófogyasztók Európában, az egy főre jutó átlagos fogyasztás kagylóból itt évi 2,2 kilogramm.
Belgiumban egészen a közelmúltig nem volt kagylótermesztés, pedig a belga Északi-tenger ideális a kagylótermesztéshez. A belga kiskereskedő a tengeri farm bővítését tervezi, amely jelenleg csak a rendelkezésre álló terület egynegyedét használja.
Kapcsolódó cikkeink
A belgák 23,7 millió utazást tettek 2024-ben
A belga állampolgárok 2024-ben 23,7 millió külföldi utazást tettek, mintegy…
Tovább olvasom >Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új…
Tovább olvasom >Tiltólistára tenné a felvágottakat, alkoholt, cukros italokat a belga egészségügyi tanács új étrendi ajánlásában
A belga Legfelsőbb Egészségügyi Tanács új, 17 pontos étrendi ajánlást…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >