Kagylótenyésztésbe fogott a Colruyt Group Belgiumban
A belga Colruyt Csoport betakarította az első adag kagylót saját északi-tengeri farmján. A bejelentésre 18 hónappal azután került sor, hogy a vállalat megkezdte a belga partoktól mintegy öt kilométerre található első kereskedelmi tengeri farmjának építését. A Colruyt Group a következő néhány hónapban 10-15 tonna horogsoros, illetve függesztett technológiával tenyésztett kagyló betakarításával számol. A kagyló a Cru lánc négy piacán lesz kapható.
A belgák az egyik legnagyobb kagylófogyasztók Európában, az egy főre jutó átlagos fogyasztás kagylóból itt évi 2,2 kilogramm.
Belgiumban egészen a közelmúltig nem volt kagylótermesztés, pedig a belga Északi-tenger ideális a kagylótermesztéshez. A belga kiskereskedő a tengeri farm bővítését tervezi, amely jelenleg csak a rendelkezésre álló terület egynegyedét használja.
Kapcsolódó cikkeink
Új koncepció-üzletet nyitott az ALDI Belgiumban
Új üzletet nyitott az ALDI a Brüsszel közeli Braine-l’Alleud városában,…
Tovább olvasom >Lánchíd Klub októberi exkluzív: Magas vásárlóerő mellett is vannak kihívások: a belga piac, közelről
Szautner Péter, a FrieslandCampina nemzetközi vezérigazgatója a Lánchíd Klub októberi találkozóján a…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszer-pazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40 000 lejáratközeli árucikket kell…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >