Kagylótenyésztésbe fogott a Colruyt Group Belgiumban
A belga Colruyt Csoport betakarította az első adag kagylót saját északi-tengeri farmján. A bejelentésre 18 hónappal azután került sor, hogy a vállalat megkezdte a belga partoktól mintegy öt kilométerre található első kereskedelmi tengeri farmjának építését. A Colruyt Group a következő néhány hónapban 10-15 tonna horogsoros, illetve függesztett technológiával tenyésztett kagyló betakarításával számol. A kagyló a Cru lánc négy piacán lesz kapható.
A belgák az egyik legnagyobb kagylófogyasztók Európában, az egy főre jutó átlagos fogyasztás kagylóból itt évi 2,2 kilogramm.
Belgiumban egészen a közelmúltig nem volt kagylótermesztés, pedig a belga Északi-tenger ideális a kagylótermesztéshez. A belga kiskereskedő a tengeri farm bővítését tervezi, amely jelenleg csak a rendelkezésre álló terület egynegyedét használja.
Kapcsolódó cikkeink
Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új…
Tovább olvasom >Tiltólistára tenné a felvágottakat, alkoholt, cukros italokat a belga egészségügyi tanács új étrendi ajánlásában
A belga Legfelsőbb Egészségügyi Tanács új, 17 pontos étrendi ajánlást…
Tovább olvasom >Már három autonóm üzletet működtet a Carrefour Belgiumban
A Carrefour Belgium megnyitotta harmadik autonóm BuyBye üzletét a NATO…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökken
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >