Jut elég hal karácsonyra
A magyar halgazdaságok a karácsonyi szezonban adják el éves mennyiségük 20-25 százalékát. Azt ígérik, az ünnepekre lesz elegendő hal az üzletekben. Az utóbbi években egyre több helyen kerül az ünnepi asztalra halétel.
November végétől karácsonyig hat-hét vagonnyi halat értékesít az ország második legnagyobb halgazdasága, a Szeged-Fehértón működő Szegedfish Kft., mondta el a Krónikának Sztanó János ügyvezető igazgató. Hozzátette: Magyarországon a tógazdaságoknál meghatározó hal a ponty, de emellett értékesítenek szürke harcsát, fehér busát és amurt is.
Ezekből bőven lesz a karácsonyi szezonban. Az utóbbi években növekszik a kereslet a halak iránt, s egyre többen készítenek a halászlén kívül más ételeket is.
A 2100 hektáros fehértói halgazdaság az ünnepek előtt – akárcsak egész évben – nem kizárólag a Délalföldre szállít halakat, hanem jelentős mennyiséget juttat el Szekszárd és Bátaszék környékére, valamint Bajára is. (hirado.hu, Kossuth Rádió, Krónika)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A robotkasszák térhódítása Magyarországon
Az önkiszolgáló kasszák egyre nagyobb teret hódítanak a magyar boltokban,…
Tovább olvasom >Feldolgozott húsok: egészségesek vagy inkább kerülendők?
A magyarok körében rendkívül népszerűek a felvágottak, amelyek gyors és…
Tovább olvasom >Orbán Viktor: a nyugdíjasok külön kártyát kapnak majd az áfa-visszatérítés érvényesítéséhez
Az áfa-visszatérítéshez a nyugdíjasok külön kártyát kapnak majd, amelyet a…
Tovább olvasom >