Jut elég hal karácsonyra
A magyar halgazdaságok a karácsonyi szezonban adják el éves mennyiségük 20-25 százalékát. Azt ígérik, az ünnepekre lesz elegendő hal az üzletekben. Az utóbbi években egyre több helyen kerül az ünnepi asztalra halétel.
November végétől karácsonyig hat-hét vagonnyi halat értékesít az ország második legnagyobb halgazdasága, a Szeged-Fehértón működő Szegedfish Kft., mondta el a Krónikának Sztanó János ügyvezető igazgató. Hozzátette: Magyarországon a tógazdaságoknál meghatározó hal a ponty, de emellett értékesítenek szürke harcsát, fehér busát és amurt is.
Ezekből bőven lesz a karácsonyi szezonban. Az utóbbi években növekszik a kereslet a halak iránt, s egyre többen készítenek a halászlén kívül más ételeket is.
A 2100 hektáros fehértói halgazdaság az ünnepek előtt – akárcsak egész évben – nem kizárólag a Délalföldre szállít halakat, hanem jelentős mennyiséget juttat el Szekszárd és Bátaszék környékére, valamint Bajára is. (hirado.hu, Kossuth Rádió, Krónika)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >