Just Eat: a kényelemre vonatkozó igénnyel együtt nő az on-demand házhoz szállítás
A Just Eat szerint az on-demand szállítási iparág „nem mutatja a lassulás jeleit”, mivel a vásárlók a gyorsaságot és a kényelmet helyezik előtérbe.
A gyorsfutár-cég és a PA Consulting által megrendelt, 4000 európai vásárló megkérdezésével készült kutatás szerint trendből immár elvárássá nőtt az élelmiszervásárlás kényelme iránti igény.
Minden negyedik válaszadó azt mondta, hogy nehezen találja meg a kívánt termékeket az üzletben, míg a megkérdezettek fele szerint a pénztárnál kialakuló hosszú sorok frusztrálják, és minden ötödik vásárlónak akad gondja az érzékszervi túlterheltséggel, amikor üzletben vásárol.
Carlos Hernandez, a Just Eat globális élelmiszer- és kiskereskedelmi vezetője szerint a kényelem továbbra is prioritás, különösen a fiatalabb generációk körében, akik „elvárják a készpénzmentes, azonnali, hiper-személyreszabott kiskereskedelmi interakciókat, valamint a kifejezetten számukra készített termékeket és élményeket”.
A kutatás megállapította, hogy a korábban élelmiszert már ily módon rendelő négyből három fogyasztó számára visszatérő szokássá válik a gyors házhoz szállítás igénybe vétele, és úgy vélik, hogy ez a mindennapi életük részévé válik.
Az on-demand házhoz szállítás háromból két korai alkalmazója egyetértett abban, hogy a gyors élelmiszer-házhozszállítás átalakította a vásárlásaikat, és az Egyesült Királyságban azok, akik még nem rendeltek korábban, nagyobb valószínűséggel választják az online élelmiszerbeszerzést mint a receptdoboz-rendelést.
Hernandez elmondta, hogy ennek eredményeképpen a Just Eat két év alatt több mint négyszeresére növelte a brit alkalmazásban szereplő kiskereskedelmi helyszínek számát – tudósít a Grocery Gazette.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >