Júliusban ismét megrendezik a Budapesti Borbár Túrát
Idén közel harminc helyszínen 100 pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban július 6.-án, a második alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Borbár Túrán – közölte Bánhegyi Zsófia, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Hozzátette: az idei rendezvény újdonsága lesz, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek, a borkóstolás élménye mellé a magyar gasztronómia és a zene is csatlakozik.
A Budapesti Borbár Túra azért jött létre, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar borrégiók sokszínűségére a legfontosabb bortermelő települések, borászati körök és egyesületek segítségével. A rendezvény kiváló alkalmat teremt annak bemutatására, hogy a magyar borászatok megismerhetők, bejárhatók és egyedi történetük van – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes.
Hozzátette: szeretnék a belföldi nyaralást tervezők figyelmét felhívni arra, hogy érdemes a nyaralásukat összekötni egy kirándulással valamelyik borvidékre, érdemes ellátogatni egy szőlészetbe, vagy pincészetbe.
A résztvevőket ezúttal nemcsak a bemutatkozó borászok, hanem turisztikai és gasztronómiai kiadványok is segítik abban, hogy megismerjék Magyarország borvidékeit – mondta Bánhegyi Zsófia.
Tóth Adrienn, a Wineglass Communication ügyvezetője, a rendezvény másik szervezője ismertette: a Budapesti Borbár Túra helyszínei július 6-án, csütörtökön 16.00 és 22.00 óra között várják az érdeklődőket. Az idei programkínálat a borászközösségekre és az újdonságokra helyezi a hangsúlyt, így például első alkalommal mutatkozhat be a szélesebb közönségnek a pannonhalmi borászok közössége vagy a Tarcal Bor is, utóbbi kilenc közreműködő pincével. A program résztvevői a kóstolás mellett idén a fővárosi borbárokat összekötő tematikus sétákon keresztül is ismerkedhetnek Budapest borhoz kapcsolódó rejtett emlékeivel. A vezetett sétákon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az ImagineBudapest weboldalán. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Megújult a PTE szőlő- és boranalitikai vizsgálatok elvégzésére alkalmas laboratóriuma
Átadták a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (PTE SZBKI)…
Tovább olvasom >Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
Fehérbor kategóriában a tokaji Bott Pince 2021-es Csontos furmintja, a…
Tovább olvasom >Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >