Júliusban ismét megrendezik a Budapesti Borbár Túrát
Idén közel harminc helyszínen 100 pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban július 6.-án, a második alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Borbár Túrán – közölte Bánhegyi Zsófia, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Hozzátette: az idei rendezvény újdonsága lesz, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek, a borkóstolás élménye mellé a magyar gasztronómia és a zene is csatlakozik.
A Budapesti Borbár Túra azért jött létre, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar borrégiók sokszínűségére a legfontosabb bortermelő települések, borászati körök és egyesületek segítségével. A rendezvény kiváló alkalmat teremt annak bemutatására, hogy a magyar borászatok megismerhetők, bejárhatók és egyedi történetük van – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes.
Hozzátette: szeretnék a belföldi nyaralást tervezők figyelmét felhívni arra, hogy érdemes a nyaralásukat összekötni egy kirándulással valamelyik borvidékre, érdemes ellátogatni egy szőlészetbe, vagy pincészetbe.
A résztvevőket ezúttal nemcsak a bemutatkozó borászok, hanem turisztikai és gasztronómiai kiadványok is segítik abban, hogy megismerjék Magyarország borvidékeit – mondta Bánhegyi Zsófia.
Tóth Adrienn, a Wineglass Communication ügyvezetője, a rendezvény másik szervezője ismertette: a Budapesti Borbár Túra helyszínei július 6-án, csütörtökön 16.00 és 22.00 óra között várják az érdeklődőket. Az idei programkínálat a borászközösségekre és az újdonságokra helyezi a hangsúlyt, így például első alkalommal mutatkozhat be a szélesebb közönségnek a pannonhalmi borászok közössége vagy a Tarcal Bor is, utóbbi kilenc közreműködő pincével. A program résztvevői a kóstolás mellett idén a fővárosi borbárokat összekötő tematikus sétákon keresztül is ismerkedhetnek Budapest borhoz kapcsolódó rejtett emlékeivel. A vezetett sétákon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az ImagineBudapest weboldalán. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bizottság az uniós borágazat versenyképességének erősítésére tett javaslatot
Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az európai borágazat versenyképességének, ellenálló…
Tovább olvasom >Meg kell őrizni a magyar bor forgalmát és hírnevét
Meg kell őrizni a magyar bor forgalmát és hírnevét –…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >