Jótékonysági vacsora a Szent Márton konyha javára
Az immáron 7. alkalommal összegyűlő vidéki éttermek és a Pannonhalmi Főapátság összefogásából indul ősszel a Szent Márton Konyha. A SVÉT előestéjén a pannonhalmi Viator étteremben jótékonysági vacsora indítja útjára a kezdeményezést.
Nemes cél érdekében fogott össze a Pannonhalmi Főapátság és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). Az idei éttermi találkozó előestéjén ugyanis jótékonysági vacsorát rendeznek a Viator Étteremben az ősszel induló Szent Márton Konyha javára. A Várszegi Asztrik főapát védnökségével és részvételével megrendezett esten a legjobb vidéki éttermek által készített fogásokat az Apátsági Pincészet kereskedelmi forgalomban már nem kapható borai kísérik.
A vacsorán az első negyven jelentkező vendég tud részt venni.
Hetedjére is Stílusos Vidéki Éttermiség – ezúttal fűszerekre és gyógynövényekre hangolva
Folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat. A házigazda ezúttal Pannonhalma, méghozzá az Apátság új rendezvényhelyszíne, a Pannonhalmi Apátsági Múzeum, ideje .2015. szeptember 6., vasárnap, 12.00-18.00 óra.
Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek. Az idei házigazda, Pannonhalma a gasztronómiai élményeken túl egy teljes napra elegendő élményt nyújt a látogatóknak: kiállítások, népi gyermekjátékok, múzeumpedagógiai foglalkozások, borkóstolás és az Apátság meglátogatása is szerepel a kínálatban. A vendégek így maguk válogathatják össze, hogy a gazdag és izgalmas éttermi kínálat mellett milyen egyéb programokkal színesítik a SVÉT-napot.
A szeptember 6-i rendezvényen résztvevő éttermek:
Anyukám Mondta – Encs; Baricska Csárda – Balatonfüred; Chianti Étterem – Veszprém; Erhardt Étterem és Panzió – Sopron; IKON Étterem – Debrecen; Kistücsök Étterem – Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár – Eger; Mandula Étterem és Borbár – Villány; Nomád Hotel&Campsite – Noszvaj; Rosinante Fogadó – Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma; Walter Vendéglő – Perbál
Kapcsolódó cikkeink
A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Április 8-án hagyományt teremtett a Toyota Sakura és a SVÉT…
Tovább olvasom >Nagyerdőbe költözik a magyar gasztro-világ legjava július első hétvégéjén
A fesztivál ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT)…
Tovább olvasom >A Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot
Különleges szövetségre lépett a Nespresso a Pannonhalmi Főapátsággal: a prémium kávémárka Magyarországon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >