Jót akartak, de tudatlanok voltak az állatvédők
Homárt rendelt egy szardíniai étteremben egy német házaspár, de ahelyett, hogy megette volna, az élő állatokat szabadon engedte a tengerben – adta hírül az MTI. A Szardínia szigetén precedens nélküli esetről a L Unione Sarda helyi napilap számolt be.
A részleteket a Mama Latina nevű étteremben dolgozó pincérek idézték fel az azúrkék vizéről ismert szardíniai Smaragdpart egyik legelegánsabb üdülőhelyén, Cala di Volpe öblében.
A német házaspár először az étterem utcai akváriumában levő homárokat szemlélte, majd helyet foglalva homárt is rendeltek, mégpedig élve. A pincérek csodálkoztak, de így szervírozták az állatokat. A német vendégek szó nélkül és azonnal kifizették az árát: páncéllal együtt a homárok ötszáz euróba (144 ezer forint) kerültek.
A házaspár egy vízzel teli ételhordóba tette a homárokat és a tengerpartra sietett, ahol a vélhetően szabadon engedték az állatokat.
A pincérek azt mondták a sajtónak, tisztelik az állatvédőket, de az éttermi homár nem marad sokáig életben, miután visszateszik a tengervízbe. Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, de jobb lett volna megenni őket – tette hozzá Roberto Paci étteremtulajdonos.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >