Jönnek-e a trendek Amerikából?
Lapunk trendelemzéseihez forrásként a nyugati világ ismert szakembereinek, szakmai grémiumainak tapasztalatait, előrejelzéseit szoktuk felhasználni. Top 10-típusú összeállításunk ezúttal a 2013. évi NRN Show (ez afféle amerikai Hoventa) tapasztalatait használtuk fel. A magyar piactól távol van ugyan, de ne feledjük: a tengerentúlon érvényes trendek legtöbbje előbb-utóbb hozzánk is eljut. Mik voltak tehát a legnépszerűbb irányzatok az idei NRN kiállításon?
– Egészségesebb élelmiszerekgyermeknek – a szigorodó előírásokkal párhuzamosan változnak a termékek is;
– Tropikus ízek – passionfruit, guava, kókusz és főleg mangó a desszertekben, italokban;
– Víz, víz, víz! – különböző változatokban, funkcionális termékként is + házi víztisztító rendszerek;
– Jeges tea – őszibarack és trópusi ízekben, néha már az ízeket fantázianevekkel illetve;
– Görög yoghurt 2.0 – mindenbe, amibe a tejszín és a majonéz illik;
– Gluténmentes termékek;
– High-tech kényelmi termékek;
– Sózott karamella – minden édességtípusnál;
– Perui ízek (na jó, ez tényleg nem világtrend-gyanús; de sokatmondó, hogy idén két perui éttermet is világ TOP 50-jébe választottak);
– Superfood-ok reneszánsza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >