Jönnek-e a trendek Amerikából?
Lapunk trendelemzéseihez forrásként a nyugati világ ismert szakembereinek, szakmai grémiumainak tapasztalatait, előrejelzéseit szoktuk felhasználni. Top 10-típusú összeállításunk ezúttal a 2013. évi NRN Show (ez afféle amerikai Hoventa) tapasztalatait használtuk fel. A magyar piactól távol van ugyan, de ne feledjük: a tengerentúlon érvényes trendek legtöbbje előbb-utóbb hozzánk is eljut. Mik voltak tehát a legnépszerűbb irányzatok az idei NRN kiállításon?
– Egészségesebb élelmiszerekgyermeknek – a szigorodó előírásokkal párhuzamosan változnak a termékek is;
– Tropikus ízek – passionfruit, guava, kókusz és főleg mangó a desszertekben, italokban;
– Víz, víz, víz! – különböző változatokban, funkcionális termékként is + házi víztisztító rendszerek;
– Jeges tea – őszibarack és trópusi ízekben, néha már az ízeket fantázianevekkel illetve;
– Görög yoghurt 2.0 – mindenbe, amibe a tejszín és a majonéz illik;
– Gluténmentes termékek;
– High-tech kényelmi termékek;
– Sózott karamella – minden édességtípusnál;
– Perui ízek (na jó, ez tényleg nem világtrend-gyanús; de sokatmondó, hogy idén két perui éttermet is világ TOP 50-jébe választottak);
– Superfood-ok reneszánsza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >