Jönnek-e a trendek Amerikából?
Lapunk trendelemzéseihez forrásként a nyugati világ ismert szakembereinek, szakmai grémiumainak tapasztalatait, előrejelzéseit szoktuk felhasználni. Top 10-típusú összeállításunk ezúttal a 2013. évi NRN Show (ez afféle amerikai Hoventa) tapasztalatait használtuk fel. A magyar piactól távol van ugyan, de ne feledjük: a tengerentúlon érvényes trendek legtöbbje előbb-utóbb hozzánk is eljut. Mik voltak tehát a legnépszerűbb irányzatok az idei NRN kiállításon?
– Egészségesebb élelmiszerekgyermeknek – a szigorodó előírásokkal párhuzamosan változnak a termékek is;
– Tropikus ízek – passionfruit, guava, kókusz és főleg mangó a desszertekben, italokban;
– Víz, víz, víz! – különböző változatokban, funkcionális termékként is + házi víztisztító rendszerek;
– Jeges tea – őszibarack és trópusi ízekben, néha már az ízeket fantázianevekkel illetve;
– Görög yoghurt 2.0 – mindenbe, amibe a tejszín és a majonéz illik;
– Gluténmentes termékek;
– High-tech kényelmi termékek;
– Sózott karamella – minden édességtípusnál;
– Perui ízek (na jó, ez tényleg nem világtrend-gyanús; de sokatmondó, hogy idén két perui éttermet is világ TOP 50-jébe választottak);
– Superfood-ok reneszánsza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >A magyar bor történetei: királyok kedvencétől a bikavérig – történelmi est Egerben
2025. május 15-én különleges történelmi-gasztronómiai eseménynek ad otthont a Juhász…
Tovább olvasom >