Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
Júliusban zajlott a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő World Association of Chefs Societes (WorldChefs) világkongresszusa, amelyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok is összemérték tudásukat. A felnőtt szakácsok között Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis, a cukrászok között pedig Maczák Anna séf és Marosi Mónika commis képviselték a magyar színeket.
A cukrászok versenyét Szingapúr nyerte Malajzia és Olaszország előtt, a szakácsok között pedig taroltak a skandinávok: Svédország, Finnország, Norvégia volt a sorrend az élen. Mindkét kategóriában kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők, hiszen szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan listában, ahol a 6–12. helyezett
között csak minimális különbségek voltak. A cukrászok ezt az eredményt is túlszárnyalták: hetedikek lettek, ami, látva az ázsiaiak túlsúlyát a döntőben, mindenképpen kiemelkedő teljesítmény. Az eredményeket a gála-
vacsorán hirdette ki a zsűri a kongresszus közel 1000 delegáltja előtt. //
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Ennyibe kerül most egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben
Az ország legjobb vidéki éttermeinek listája változatos kulináris élményeket kínál,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >