Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
Júliusban zajlott a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő World Association of Chefs Societes (WorldChefs) világkongresszusa, amelyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok is összemérték tudásukat. A felnőtt szakácsok között Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis, a cukrászok között pedig Maczák Anna séf és Marosi Mónika commis képviselték a magyar színeket.
A cukrászok versenyét Szingapúr nyerte Malajzia és Olaszország előtt, a szakácsok között pedig taroltak a skandinávok: Svédország, Finnország, Norvégia volt a sorrend az élen. Mindkét kategóriában kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők, hiszen szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan listában, ahol a 6–12. helyezett
között csak minimális különbségek voltak. A cukrászok ezt az eredményt is túlszárnyalták: hetedikek lettek, ami, látva az ázsiaiak túlsúlyát a döntőben, mindenképpen kiemelkedő teljesítmény. Az eredményeket a gála-
vacsorán hirdette ki a zsűri a kongresszus közel 1000 delegáltja előtt. //
Kapcsolódó cikkeink
Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >