Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
Júliusban zajlott a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő World Association of Chefs Societes (WorldChefs) világkongresszusa, amelyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok is összemérték tudásukat. A felnőtt szakácsok között Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis, a cukrászok között pedig Maczák Anna séf és Marosi Mónika commis képviselték a magyar színeket.
A cukrászok versenyét Szingapúr nyerte Malajzia és Olaszország előtt, a szakácsok között pedig taroltak a skandinávok: Svédország, Finnország, Norvégia volt a sorrend az élen. Mindkét kategóriában kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők, hiszen szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan listában, ahol a 6–12. helyezett
között csak minimális különbségek voltak. A cukrászok ezt az eredményt is túlszárnyalták: hetedikek lettek, ami, látva az ázsiaiak túlsúlyát a döntőben, mindenképpen kiemelkedő teljesítmény. Az eredményeket a gála-
vacsorán hirdette ki a zsűri a kongresszus közel 1000 delegáltja előtt. //
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túlélőtojás – A nap képe
A Wyoming-i szupermarketben összerakják a balesetes tojásosdobozok túlélőit, és kis…
Tovább olvasom >A turizmusra is kihat a járvány eszkalációja
Bár a ragadós száj- és körömfájás vírusa emberre nem veszélyes,…
Tovább olvasom >