Jöhetnek az Aranyszalagos élelmiszerek
A Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-i éves találkozóján az egyesület alapítója, Molnár B. Tamás bejelentette, hogy a német Feinheimisch („jó hazai”) Egyesület és a francia Label Rouge mintájára megalapítják az Aranyszalag Minőség tanúsítványt – írja az Index. A kezdeményezéssel azokat támogatják, akik „bele mernek fogni minőségi termékek előállításába″.
Molnár, aki a Gault&Millau étteremkalauz főszerkesztője, felkérte a Gault&Millau-szakácssapkás éttermek konyhafőnökeit, keressenek és ajánljanak olyan termékeket, amelyek tapasztalatuk szerint megbízhatóan kiválóak, és ezáltal érdemesek az Aranyszalag tanúsítványra.
A cél egy hiteles minőségtanúsítási rendszer kialakítása Magyarországon. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke hosszú távú együttműködést ajánlott az egyesületnek.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület alapszabályzatban célul tűzte ki többek közt az ízlésformálást, értékes munkahelyek és vonzó életpályák teremtését, a régió vonzererejének növelését.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület jelenlegi Aranyszalag-jelöltjei a következők:
a Zselicvad prémium jelzésű vadhúsai
a bajai Tetrabbit szabadtartású nyulai
a kisvárdai MasterGood szabadtartású csirkéje
Gódor András levegőn szárított mangalicasonkája
Rózsavölgyi Csokoládé (Venezuela Carenero)
Parajdi bányasó
a Kiss család bezdáni paprikája
a Brunner méhészet mézei
Balla Enikő és Molnár János kecskesajtjai
(index)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >