Jöhetnek az Aranyszalagos élelmiszerek

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 04. 09. 10:25

A Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-i éves találkozóján az egyesület alapítója, Molnár B. Tamás bejelentette, hogy a német Feinheimisch („jó hazai”) Egyesület és a francia Label Rouge mintájára megalapítják az Aranyszalag Minőség tanúsítványt – írja az Index. A kezdeményezéssel azokat támogatják, akik „bele mernek fogni minőségi termékek előállításába″.

Molnár, aki a Gault&Millau étteremkalauz főszerkesztője, felkérte a Gault&Millau-szakácssapkás éttermek konyhafőnökeit, keressenek és ajánljanak olyan termékeket, amelyek tapasztalatuk szerint megbízhatóan kiválóak, és ezáltal érdemesek az Aranyszalag tanúsítványra.

A cél egy hiteles minőségtanúsítási rendszer kialakítása Magyarországon. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke hosszú távú együttműködést ajánlott az egyesületnek.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület alapszabályzatban célul tűzte ki többek közt az ízlésformálást, értékes munkahelyek és vonzó életpályák teremtését, a régió vonzererejének növelését.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület jelenlegi Aranyszalag-jelöltjei a következők:

a Zselicvad prémium jelzésű vadhúsai
a bajai Tetrabbit szabadtartású nyulai
a kisvárdai MasterGood szabadtartású csirkéje
Gódor András levegőn szárított mangalicasonkája
Rózsavölgyi Csokoládé (Venezuela Carenero)
Parajdi bányasó
a Kiss család bezdáni paprikája
a Brunner méhészet mézei
Balla Enikő és Molnár János kecskesajtjai

(index)

Kapcsolódó cikkeink